Bozüyük kapalı yüzme havuzuna niye kavuşamadı?

Bozüyük'te son zamanlarda, halk arasında yayılan "Bozüyük'e zamanında yapılacak olan kapalı yüzme havuzunu, Bozüyük Belediyesi tarafından engellendiği ve bu yüzden yapılamadığı" konusu gündemde. Bazı siyasi parti üyelerinin de Bozüyük halkına bu durumu anlatırken de şahit olduk. Tarafsız gazetecilik ilkemiz doğrultusunda bu konuyu inceleyip, araştırdık. Kim haklı, kim haksız, yorumu vatandaşlarımıza bırakıyoruz.

featured

İddialara göre Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bozüyük’te bir kapalı yüzme havuzu yapılması için teşebbüslerde bulunmuş, bunun için Bozüyük Belediyesinden yer istenmiş ve Bozüyük Belediyesi bu yeri vermeyerek, yapılacak olan yüzme havuzu başka bir ilçeye kaydırılmış, Bozüyük bu kapalı yüzme havuzundan mahrum bırakılmıştı.

PEKİ BUNUN DOĞRUSU NEDİR? KİM HAKLI, KİM HAKSIZ?
Tarafsız haber ilkemiz doğrultusunda konuyu araştırmak üzere önce Bozüyük Belediyesine giderek, başkan yardımcısı Ali Şahinoğlu’na konuyu detaylı olarak anlattık. Ali Şahinoğlu bizlere yaptığı açıklamada şunları belirtti;

“İl Gençlik ve Spor müdürlüğünden kapalı yüzme havuzu için geldikleri ve bunun için yer istedikleri doğrudur. Ancak biz onlara Bahattin Şeker’in bakanlık yaptığı zamanda Tekke Mahallesinde temeli atılan, fakat sonra bırakılan, bakanlığa tahsisli, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı, yüzme havuzlu imarlı Tekke Mahalle’sindeki yeri onlara gösterdik. Onlar burayı beğenmediler! Belediyemizin sınırlı yerleri var, ticari değeri yüksek arsaları talep ettiler” dedi.

AHLAT’A SARAY YAPTIRAN DEVLETİMİZ BOZÜYÜK’E BİR HAVUZ MU YAPAMIYACAK!
“Ahlat’a saray bile yapabilecek güçteki Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, Bozüyük’e bir havuz yapabilmek için Belediyeden icazet veya yer istemek ve pazarlık yapmak konusunda küçülemez”.

Açıklamasına devam eden Şahinoğlu, “Biz bu konudaki görüşmeleri, başkanımız nezdinde İl Gençlik ve Spor müdürümüzle yaptık. Bundan siyasi rant sağlamak için 2., 3. şahısların ürettikleri dedikodu tarzı beyanatlar, devlet adabına ve töresine yakışmayacak kadar saçma ve komiktir.

Ve şunu da söylemek isterim, yeni dönemde Bozüyük Belediyesi olarak, halkımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda en güzel havuzu yapacağız” dedi.

İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖRE OLAY DAHA FARKLI
Fatih Bakıcı’nın Belediye başkanlığı yaptığı dönemde, 4 Eylül Mahallesi’nde toprak sahanın olduğu bölge kamulaştırılmıştı. Daha sonra Fatih Bakıcı bu arazi üzerine kapalı yüzme havuzu projesi oluşturur ve projeyi bakanlığa sunar.

Bakanlık tarafından proje onaylanır, ancak bir süre sonra yerel seçimler olmuştur ve Fatih Bakıcı seçimi kaybeder. Bozüyük belediyesinin seçimden sonra el değiştirmesinden bir zaman sonra, Fatih Bakıcının kamulaştırdığı ve oraya kapalı yüzme havuzunu projelendirip bakanlığa onaylattırdığı, 4 Eylül Mahallesi 1406/1 parselde bulunan toprak sahaya, Gençlik ve Spor il müdürlüğü bu araziye kapalı yüzme havuzu yapmak için Bozüyük belediyesinden ister. Bozüyük Belediyesi de 1406/1 parselde bulunan toprak saha karşılığında, eski Bozüyük kapalı Spor Salonunun olduğu araziyi de Gençlik ve Spor il müdürlüğünden ister.

İddiaya göre, zaten ne olduysa buradaki inatlaşma yüzünden olmuştu ve Gençlik ve Spor il müdürlüğü de Bozüyük’e yapılması planlanan kapalı yüzme havuzu projesinden vazgeçerek, yatırımı başka bir ilçeye yapmış oldu. Böylece de Bozüyük halkı kapalı yüzme havuzundan da mahrum oldu. Bu konuda sizce kim haklı, kim haksız? Yorumu Bozüyük halkına bırakıyoruz..

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!