Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, projelerine bir yenisini daha ekliyor

featured

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bozüyük Eğitimi Geliştirme Projesi (BEGEP) kapsamında, “180 Gün 180 Anı Veli” projesi için hazırlıklarını tamamladı.

Öğretmen ve öğrencilerden sonra veliler için anı projesi ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir; “Aile, eğitimin önemli bir paydaşıdır. Eğitim açısından destekleyici bir tutum sergileyen ailelerin çocuklarının okul başarılarının daha yüksek olduğu görülmektedir. Bu bağlamda, ailelerin çocuklarıyla birlikte yürüdükleri eğitim yolculuğunda yaptıkları paylaşımlar, biriktirdikleri anılar, verdikleri mücadeleler ve birlikte kazandıkları başarılar büyük bir değer ifade ediyor. Bu düşüncelerden hareketle Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak velilerimizin çocuklarıyla birlikte yaşadıkları deneyimlerini, duygularını ve geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizle geçirdikleri süreçleri paylaşabilmeleri adına “180 Gün 180 Anı Veli”  projesini hazırladık” dedi.

Demir; “Okul yöneticilerinin, öğretmenlerin tutum ve davranışları, öğrencilerin akademik başarıları, yapılan sosyal, sanatsal etkinlikler, spor faaliyetleri gibi etkinlikler, velilerimizin hem okula hem de eğitime bakış açısının belirleyici unsurlarıdır. Velilerimiz bu etkinlikler yoluyla eğitim sürecine dâhil olabilmekte ve anılar biriktirmektedirler. Eğitim sürecindeki her türlü paylaşımın kalıcı hale gelmesi ise ancak yazmakla mümkündür. “180 Gün 180 Anı Veli” projesi, ebeveynlerin eğitim ve yaşam deneyimlerini, çocuklarıyla el ele vererek kazandıkları başarı hikâyelerini, hatta varsa olumsuz süreçlerin öğrettiği hayat derslerini kalıcı hale getirerek toplumla paylaşmayı hedeflemektedir. 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığımız projemiz, 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarımızla ve öğrencilerimizle buluşacak. Çocuklarımızın ebeveynlerinin okul ve eğitim hakkındaki duygularını ve düşüncelerini onların kaleme aldıkları anılardan öğrenmeleri, çocuklarımızda pek çok konuda farkındalık oluşturacak ve güzel duygular yaşatacaktır kanaatindeyim.”

Bozüyük ilçesinde görev yapan öğretmenlerin anılarından oluşan “180 Gün 180 Anı Öğretmen” projesinin kitap olma yolunda ilerlediğini aktaran Demir, şöyle konuştu; “Öğrenci projesi okullarda uygulanmaya devam ediyor. Projenin ilki olan öğretmen anıları, 2021-2022 Eğitim ve öğretim yılında okullarda uygulanmış ve öğretmenlerin; öğretmenlik mesleğine bakış açılarını, mesleklerine ve çocuklara duydukları sevgiyi, hayat tecrübelerini öğrencilere aktarma noktasında bir köprü oluşturmuştu. “180 Gün 180 Anı Öğrenci” projesi ise öğrencilerin umut dolu ve masum dünyalarını hem akranlarıyla hem öğretmenleriyle hem de diğer okuyucularla buluşturuyor. Öğrencilerin anılarının toplanarak aylık fasiküller halinde okullara yollandığı proje, çocukların psiko-sosyal gelişimini desteklerken yazma becerilerini de geliştirmeyi hedefliyor” dedi.

Kaynak: İHA

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!