Bozüyük Belediyesi’nde en düşük işçi bodro net ücreti 5500 TL oldu

featured

Belediye garajında şirket personeli ile yapılan toplantıda, en düşük işçi bordro net ücreti 5500 TL olarak belirlediklerini aktaran Belediye Başkanı, yaşanan krizler ve ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullarda işçiyi ezdirmek istemediklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu; “Bu yıl asgari ücrette 4253 lira gibi bir rakamla düzenleme yapıldı ve uygulamalarda başladı. Yılbaşı itibari ile en son alınan aylığa toplu sözleşmede yer verildiği gibi %8 eklenerek bir zam uygulaması yapılabilirdi. Ve eğer ücretler asgari ücretin altında kalırsa 4253 gibi bir rakama getirilmesi gerekiyordu.

Bizimle çalışan en az alan işçimiz 2021 yılında 3400 gibi bir rakam alıyorken, pek çok belediye bu seviyelerdeki ücretlere %8 eklendikten sonra asgari ücrete ulaştı. Biz bunu böyle uygulasaydık, hemen hemen hepiniz asgari ücret seviyelerinde kalıyordunuz. Bizim içimiz buna sinmedi. Ağır ekonomik koşullar, yaşanan krizler, bütün bunların etkisiyle çalışan dar gelirlilerin sıkıntıları, bütün halkımızda olan sıkıntılar sizleri de içine alıyordu.

Biz bu nedenle sendikamızla görüşerek, ilave maddeler ekleyerek, Temmuza kadar sürecek sözleşmemizde yeni düzenlemeler yaptık. Asgari ücretin üzerine %10,5 refah payı verdik. Şu anda Bozüyük Personel A.Ş çalışanı için en düşük bordro net ücreti 5500 TL ve en düşük günlük yevmiye ise 185,70 TL yaptık. Biz siz çalışanlarımıza elimizden gelen her desteği vermek için çaba harcıyoruz, bizim de sizden istediğimiz Bozüyük halkına hizmette emeğinizi eksik etmemenizdir.

Önümüzdeki süreçlerde daha da güzel günler geleceğine inanıyorum. Ben yakamda Atatürk’ü taşıyorum ve görev süremce de bu böyle olacak. Sizlerden tek beklentim bu güzel ülkeyi bize emanet eden Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuyla halka hizmet etmenizdir. Hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinize kolay gelsin.” dedi.

Toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na, Başkan yardımcıları ve Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak eşlik etti.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!