Bluetooth Bağlantınızı Neden Kapalı Tutmalısınız?

featured

Bluetooth teknolojisi fazlasıyla kullanışlı. Ancak Bluetooth, güvenlik açısından biraz zayıf kalan bir teknoloji. Dolayısıyla da bu zayıflık, tüketicilerin güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalmalarına neden oluyor. Peki bunun için ne gibi önlemler alabilirsiniz? Şöyle ki; kullanmadığınız takdirde bu teknolojiyi kapalı tutmak, hem batarya tasarrufu hem de ekstra güvenlik sağlayacaktır. Çünkü Bluetooth açıkken, neredeyse tamamen savunmasızsınız.

Güvenlik şirketleri, Bluetooth teknolojisindeki güvenlik açıkları ve sorunlarını tespit edebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Öyle ki “Armis” isimli bir güvenlik şirketi, geçtiğimiz yıllarda “BlueBorne” olarak isimlendirilen bir güvenlik açığı tespit etti. Bu güvenlik açığı, tespit edilmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen giderilememiş ve kullanıcıları etkilemeye devam ediyordu.

Bir Blueborne saldırısına maruz kalmanız durumunda, yapabileceğiniz hiçbir şey olmuyordu. Herhangi bir cihaza bağlı olmasanız bile bilgisayar korsanları, akıllı telefonlarınıza erişim sağlayabiliyor ve bilgilerinizi elde edebiliyorlardı. Üstelik bu güvenlik açığı, telefonlar arasında da bir virüs gibi yayılıyordu.

Yazılım uzmanları, özellikle de Bluetooth’u aktif olarak kullanan tüketicilerin cihazlarını mümkün olduğunca güncel tutmalarını tavsiye ediyorlar. Çünkü yazılım güncellemeleri, Bluetooth da dahil olmak üzere pek çok güvenlik açığını gideriyor. Bu yüzden cihazlarınızı güncel tutmak, güvenliğiniz için daima önemlidir.

Ancak kimi zaman cihazlarınıza sunulan destek artık bitmiş olabiliyor. Bu da artık cihazınıza güncelleme sunulmayacak demek oluyor. Bu gibi durumlarda Bluetooth’u nadir ya da hiç kullanmıyorsanız, Bluetooth bağlantınızı kapalı tutmanızı tavsiye edebiliriz. Bu, hem Bluetooth kaynaklı güvenlik açıklarından uzak kalmanızı hem de batarya tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!