Bize her gün engelliler günü

featured

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama günü değil engelli haklarının, engellilerin sorunlarının, kentsel yaşamda erişilebilirliğin, engellinin yaşam kalitesini artırmak için şimdiye kadar yapılanların ve şimdiden sonra yapılacakların muhasebe yapılacağı farkındalık günüdür.

Bizler dernek olarak hak ve hizmet temelli çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Engelsiz yarınlar için toplum bilinçlenmesi, kamusal dinamiklerin daha aktif duyarlılık ile hareket etmesi engelli vatandaşların sorunlarını çözmesi gerektiğini savunuyoruz.

İstihdama katılamayan engellilerin 2022 maaşlarında maaş bağlanma kriteri engellinin yaşadığı hanedeki kişilerin gelir ortalaması değil muhtaç engellinin kendi geliri sosyal güvencesi baz alınarak değerlendirilmesi uygun olacaktır.

2828 sayılı bakım ücretinden yararlanmada kriterlerin oranı asgari ücrete çıkarılması ve sosyal güvence sağlanması mağduriyetlerin en aza indirilmesini sağlayacaktır.
Bize her gün engelliler günü diyoruz.
İsmail Çelik
Bilecik Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Yön. Kur. Adına Bşk.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!