Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları derneği 1. Genel Kurulunda Ömer Ayıran ile yola devam dedi

Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirdi

featured

Dernek üyelerinin hazır bulunduğu genel kurulda kurucu başkan Ömer Ayıran, 3 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.
Bilecik Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ömer Ayıran, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Her işte çalıştırılıp, sonra ‘sen stajyersin, öğrencisin’ deyip, hakları verilmeyen biz stajyer ve çıraklar, bu adaletsizliğin bitmesini, Staj giriş tarihimizin SSK başlangıcı olmasını istiyoruz. Tüm mesleklerin temeli stajyerler ve çıraklardır. Temeli sağlam tutmazsanız meslekler ölür. Stajyere ve çıraklara sahip çık ülkemizin geleceği sağlam olsun. Staj ve çıraklık SSK başlangıcı olsun” dedi.

E-DEVLETTE GÖRÜLEN SİGORTA BAŞLANGIÇ NUMARAMIZ EMEKLİLİKTE GEÇMELİ
Ayıran, “Staj sigortası mağduriyetinin, meslek lisesi son sınıfta sanayide aktif olarak çalıştırılan ve işyerlerinde çırak olarak çalışan insanların sigortalarının sadece kısa vadeli kısmının yattığı için emeklilik dönemini 17 yıl geciktiren büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Başkan Ayıran, verilen haklar sadece belli bir kesimi kapsadığı için ve bu hakların Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu için, eksik verilen sigorta hakkımızı istiyoruz. E-Devlet de, hangi gün ilk işe giriş tarihimiz gözüküyorsa, sigorta başlangıcımız o tarih olmalıdır. Bu yanıltıcı ve yanlış uygulama bir an önce bitmelidir. Staj ve çıraklık mağdurları olarak haklıyız ve bu sebeple Derneğimiz, emeğimizin, iş gücümüzün karşılığını almak için sonuna kadar mücadele edecek. Staj giriş tarihimiz sigorta başlangıcı oluncaya kadar mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları derneği’nin Yönetim listesi şu şekilde oluşmakta;
Ömer AYIRAN, Sedat ÖZLÜ, Serhat ÇİZMELİ, Hasan YAĞCI, Orhan ŞENOL, Semih ÜNEL ve Bayram UĞUZ.
Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları derneği’nin Denetim Kurulu listesi’de şu şekilde oluşmakta;
Ramazan İPEK, Yenal TURAN, Erhan ÖZOK

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!