Belediyenin 2021 bütçesini Bozüyük’e hizmet için yeterli görmüyoruz

featured

Bozüyük Ak Parti ilçe başkanı Hüsnü Ersoy yaptığı açıklamada şunları belirtti;
“Geçtiğimiz Kasım ayında Bozüyük Belediye’sinin 2021 yılı bütçe görüşmeleri Bozüyük Belediye Meclisinde görüşüldü. Bozüyük’ümüze hizmet için yeterli görmediğimiz, güdük 2021 bütçesi red oyumuza rağmen kabul edildi.

Geçen yıllara göre düşürülen, hizmet ve yatırım kalemlerinin zayıfladığı cılız bir bütçe ile karşı karşıyayız. Geçen 2 yılda hizmet üretememiş Bozüyük Belediyesi yönetimi, su ücretlerinden, reklam ve tabela vergilerine birçok gelir kaleminde ciddi fiyat artışlarına gitmiştir. Maalesef 2020 yılında olduğu gibi 2021 senesinde de bu zamları hep beraber hissedeceğiz.

2020 yılı bütçesinde tüm itirazlarımıza rağmen daha önceki yıllara göre düşürülen fabrika atık su bedellerinin 2021 bütçe çalışmalarında tekrar gündeme getirmemizle beraber, belediye yönetimi tarafından anlaşılarak eski mertebesine getirildiğini de sizlere aktarmak isterim.

Belediye Meclisinde, şeffaf belediyecilik gereği bu tarifeden kaynaklı kaybı sormamıza rağmen bir cevap alamayışımızı, yönetimin ısrarla yanlış yaptıklarını ifade etmemize rağmen sehven yapıldığını ifade ettiği, yanlış tarife ısrarından dolayı belediyemizin milyonları bulan gelir kaybını da kamuoyumuzun bilgilerine sunmak istiyorum.

Bu kaybı örtbas etmek için Sayıştay denetiminden geçmiş yıllara ait faaliyetlerden bazılarını da sanki yanlışmış gibi bizlere sunmasını da hayretle karşılıyoruz. Devlet denetimine açık iş ve işlemlerde hangi döneme ait olursa olsun, kanun ve yönetmeliğe uygun olmayan ne varsa derhal bildirmek herkesin görevidir bu konuyu da hatırlatmak isteriz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!