24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

featured

Öğretmenler; kendileri bir mum gibi erime pahasına toplumun bireylerini eğiten, istendik davranışlar, etik değerler kazandıran, vatan ve ulus sevgisi aşılayan, tarihi-milli-kültürel değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktaran, insanlara yurttaş kimliği kazandıran, ulusumuzun önderi durumunda olan kişilerdir.

Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Çünkü, bu mesleğin hamuru insandır. İnsanı çok iyi işleyip özgür, özgüvenli, uygar, çağdaş, iyi eğitimli, demokrat, üretken, yurtsever yurttaşlar yapmaktır.

Eğitime yeterli önemi vermeyen toplumların ilerlemesi, kalkınması, birliğini ve dirliğini koruması mümkün değildir.

Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, iyi bir asker, iiyi bir devlet adamı, yi bir devrimci olmanın yanında iyi bir öğretmendir. Atatürk, dağılan Osmanlı Devleti’nin külleri üzerinde yeni bir devlet ve ulus yaratırken, ulusumuzu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak amacıyla bir dizi devrimler yaptı. Atatürk Devrimleri (Türk Devrimi) adı verilen ilerici hamlelerin içinde eğitim alanındaki devrimler büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri açıldı. Bu okullarda Atatürk, ulusumuzun bireylerlerine okuma-yazma öğretti. Bundan dolayı 24 Kasım 1928’de Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmeni” ünvanı verildi. Bu önemli gün ülkemizde 1981 yılından bu yana “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanmakta, öğretmenlik mesleğinin önemi ve değeri üzerinde durulmaktadır.

Her bireyi, her meslekten insanı yetiştiren öğretmenlere gereken değeri vermek, yaşam standartlarını yükseltmek, eğitim sorunlarını çözmek, eğitim sistemini daha bilimsel, daha ulusal, daha kaliteli hale getirmek, eğitim sistemini geliştirirken öğretmenlerin görüş ve düşüncelerini almak, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin temel ve öncelikli görevi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüzüğünde ulusal eğitim davamıza büyük ölçüde yer vermiş Bozüyük Dostları Derneği olarak tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; öğretmenlerimizin umutla bekledikleri “3600 EK GÖSTERGE”nin ivedilikle TBMM’den çıkmasını diliyoruz.

Mustafa Aksu
Bozüyük Dostları Derneği Genel Başkanı
EĞİTİM-İŞ Sendikası Merkez Disiplin Kurulu Üyesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!