Tüketici Hakları Derneği Ramazan öncesi market raflarını dolaştı

featured

Ramazan ayı öncesi market fiyatlarındaki hareketliliği değerlendiren Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şubesi Çalışma Grubu “Gıda fiyatlarında, Ramazan fırsatçılığının tespit edilmesi için yapmış olduğu çalışma ve sonuçları yazımızın ve araştırmamızın sonuçları hakkındaki bilgiler hakkında Kamu oyuna açıklamada Bulunan HayrettinSABIRLI Şöyle dedi.

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şubesi Başkanı Hayrettin Sabırlı yaptığı açıklamada şunları belirtti; “2023 yılı Mart ayının başı itibarı ile dernek şubemizde oluşturmuş olduğumuz çalışma grupları ile ilçemizde ticari faaliyette bulunan bakkal, marketlerde gıda ve tüketim ürünleri üzerine takip ve denetim zaten yapılıyordu. Ama Ramazan ayı ve yaşadığımız deprem felekati sebebi ile fırsatçılara göz açtırmamak için denetimleri daha sık hale getirdik. 15 Mart 2023 tarihi İle denetimlerimizi sonlandırdık ve sonuçlarınıda Bozüyük kamu oyuna sunuyoruz” dedi .
Ramazan ayına özel bu çalışma sonucunda elde edilen verilere göre;

“Ramazan ayında tüketicinin artan talebi nedeniyle fırsatçı zam girişimlerinin tespit edilmemiş olması olumlu bir gelişmedir. Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şubesi Çalışma Grubu, Ramazan ayı süresince fiyat denetimlerini aralıksız sürdürecektir. Bu vesile ile tüm Halkımızın Ramazanı şeriflerini kutlar sağlıklı bir ramazan ayı geçirmelerini temenni ederim” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!