Staj ve çıraklık sigortası mağdurları örgütleniyor

Bilecik Staj-Çıraklık Sigortası Mağdurları (BSSM) Derneği, Bozüyük ilçesinde üye katılım toplantısı yaptı.

featured

Bilecik Staj-Çıraklık Sigortası Mağdurları (BSSM) Derneği, Bozüyük ilçesinde üye katılım toplantısı yaptı. Toplantıda derneğin kuruluş amaçlarını anlatarak konuşmaya başlayan Bilecik Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ömer Ayıran, meslek liseleri ve çıraklık eğitim okullarında 12 yaşından itibaren çırak olarak, 15 yaşında da stajyer olarak çalışma hayatına başladıklarını ancak birişçi gibi çalışmalarına rağmen, yatırılan sigortanın eksik pirim olması nedeniyle mağdur edildiklerini söyledi.

Ayıran, ”Okullarımızda staj ve çıraklık başlama tarihinde ilk işe girişte SSK tescil kartları verilerek, sigorta girişlerimiz yapıldı. Öğretmenlerimiz bu sigorta başlangıcın faydasını göreceksiniz demişlerdir. Fakat ilerleyen dönemlerde dönemin hükümetlerince çıkarılmış olan yasalar ile SSK giriş tarihlerimiz yatırılan primlerin sadece meslek hastalıkları, iş kazalarını karşılayacak kısa vadeli koldan yatırılmasından dolayı emeklilikte sigorta başlangıcına sayılması engellenmiştir.” dedi.

EYT’LİLER 23 SENE BEKLEDİ, STAJ MAĞDURLARI 36 SENEDİR BEKLİYOR
Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesini vurgulayan Başkan Ayıran, EYT’nin mazisi 23 yıl, bizim mağduriyetimiz ise 36 yıla dayandığını kaydedetti. Ayıran şöyle devam etti: “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de geçecek şekilde kabul edilmesini talep ediyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin boynunun borcudur. Mücadelemiz budur ve başarıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Toplantıda katılan staj mağdurları üyelik formunu doldurup başkan ve başkan yardımcısı Sedat Özlü’ye teslim etti. Toplantıya katılım beklenildiğinden de yüksek olduğu görüldü. Dernek yönetimi üye katılım toplantılarının devam edeceğini bildirdi.  

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!