Muhtarlar AKP’li meclis üyelerine sitem ettiler !

featured

Mecliste bulunan Mahalle muhtarlarının meclis sonundaki konuşmaları sırasında Çarşı Mahalle Muhtarı Fatih Uçaş, salonu terk ederek sorunlarını dinlemeyen bazı meclis üyelerine tepki göstererek, “2,5 senedir Meclis toplantılarında, resmi gündem bitip, söz hakkı muhtarlara gelince salonu terk ediyorsunuz.

Sağolsun Belediye başkanımız, seçildiğinde bir ilk gerçekleştirerek, ” oy hakkı” olmasa da , ilçe ve mahalleleri ile ilgili konuları direk duyalım, bilelim ve gündem sonrasında sorunlarınızı dile getirelim diye Bozüyük Belediye Meclis Salonu’nda yer verdi.

Fakat, maalesef Akp’li meclis üyeleri bizleri dinleme zahmet ve saygısını göstermiyorlar. Neticede aynı kenti, mahalleleri paylaşıyoruz. Bizleri dinlemeleri gerekirdi” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ise, göreve gelmesi ile birlikte yasal zorunluluğu olmamasına rağmen, mecliste muhtarların yer alması için bu uygulamaya geçtiklerini aktardı.

Ayrıca Türkiye genelinde belediye meclislerinde mahalle muhtarlarının kendi mahalleleri ile ilgili konularda oy haklarının bulunması gerektiğini söyledi. Muhtarlar Meclis salonunda kendilerine yer ayıran ve ilettikleri mahalle taleplerini yerine getiren Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na teşekkür ettiler.

Ayrıca mahalle muhtarlarının soruları ve talepleri üzerine konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, pek çok alanda alt yapı ve üst yapıdaki sorunları ele aldıklarını ve çözümler getirdiklerini belirtti. Ayrıca ilçedeki ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli noktalarda yeni spor alanları yapılacağını aktardı. Meclis toplantısı gündem maddelerinin ardından muhtarlarla yapılan görüşmelerin tamamlanması ile sona erdi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!