İnternet dolandırıcıları bu sefer sert kayaya çarptı. Hedefteki isim Bozüyük THD başkanı

Bozüyük Tüketici hakları derneği başkanı Hayrettin Sabırlı, sosyal medyada dolaşan, dolandırıcılara ait reklamlara dikkat çekti ve başından geçenleri anlattı.

featured

Bozüyük Tüketici Hakları derneği başkanı, sosyal medyada rasladığı “3 paltolon 367 TL” kampanyalı bir reklamda gördüğü ürünleri şüpheli olarak görerek, ürünü satan firmadan bu ürünleri sipariş verdi. Sonrasında 3 gün sonra kargoyla gelen ürünleri ofisinde açarak şüphelerinde yanılmadığını fark etti. Kargo firmasına giderek gelen ürünlerin vermiş olduğu siparişle hiç bir alakasının olmadığını ve geri iade etmek istediğini söyler ve karşıki tarafın adresini ister.

Bu durumda kargo firması karşıki tarafın adres ve iletişim bilgilerini veremeyeceklerini söyler, dernek başkanı’da kargo firmasına “14 gün içerisinde sebebsiz ve nedensiz iade etme hakkının olduğunu” bildirerek, kapıda ödeme teslimatının yapıldığı 367 TL’sını geri ister.

Kargo firması iadenin yapıldığı anda karşıki tarafın adresinin net ve doğru olmadığını söyleyerek, “iade etmeden hukuki boyutta mücadele etseniz daha iyi olur” der ve sonra dernek başkanı ısrarlı bir tavırla tekrar firmanın adresini ister. Kargo firması çalışanı, ısrarlı tavırlar sonucunda kargoyu geri iade alarak 367 TL’yi ödemek zorunda kalır.

Tüketici Hakları dereneği başkanı Hayrettin Sabırlı, sosyal medyada yayınlanan reklamlara aldanılmaması konusunda halkımızı uyardı.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!