Yok Artık! Bu taşlar eski ana hat su borularının içinden çıktı!

Bozüyük'te, eski su ana hatlarına, nasıl girdiği belirsiz, yumruk büyüklüğünde çıkan taşlar şaşkınlık yarattı.

featured

Bozüyük’te bir çok kez su sıkıntılarını meydana getiren ve ana hat vanalarını tıkayan taşlar, görenleri hayretler içinde bıraktı. Su hattına nasıl girdiği belirsiz yumruk büyüklüğündeki taşlar hakkında bilgi veren Bozüyük Belediyesi yetkilileri yaptığı açıklamada şunları belirtti;

“Tekke mahallesinde eski ve yeni Söğüt yolları ile Sarı Toprağın üst kısımlarında yıllardır yaşanan su sorununu çözmek için Bozüyük Belediyemiz, yüksek kotta yeni bir su deposu yaptı. Depoyu kontrollü bir şekilde testlerle hizmete açtık. Bunu yaparken eski su ana hatlarında, büyük vanaların “dil düşmesi”, vanaları tıkaması gibi sorunlar yaşadık. Bu sorunları takip ederken, su hattına nasıl girdiği belirsiz yumruk büyüklüğündeki taşlar ile karşılaştık. Ekiplerimiz sorunun çözülmesi için, gece gündüz ve hafta sonu demeden çalıştılar. Geçici olarak yaşanılan su sorunlarından dolayı halkımızdan özür dileriz”.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!