YİYECEK BULMAKTA ZORLANAN KUŞLAR İÇİN AĞAÇLARA ÇIKTILAR

featured

Bozüyük’te ihtiyacın olmayanı ihtiyacı olana verelim sosyal sosyal medya gurubu başkanı ve Bozüyük Yeni Mahalle muhtar adayı Kısmet Sağlam kış ayında yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Kısmet Sağlam ve gurup arkadaşları tarafından yapılan etkinlikte 4 Eylül Mahallesinden başlayarak tüm park ve ağaçlara yem ve meyve yerleştirdiler. Konu ile ilgili basın muhabirimize yaptığı açıklamada Kısmet Sağlam şunları ifade etti.

“Son zamanlarda hayvanlara karşı şiddetin artması nedeni ile bir farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik geliştirerek , soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan tüm hayvanlara yiyecek ve barınaklar yapıyoruz .Son olarak kuşlar için kuru ağaç dallarına, pazar ve ilçe esnaflarından elde ettiğimiz taze meyvaları astık ve yeni yıl ağaçları gibi olan bu ağaçlardan kuşların ,böceklerin beslenmelerine yardımcı olduk .Bu etkinliğe yeni mahalle muhtar adayı sıfatımla öncülük ettim ve gördüm ki dışarıda bize ‘bu da nedir ?’  diye gelen sorulara aldıkları cavapla bize katılan hayvanseverler sayesinde 40-50kg dan fazla meyvayı yediden yetmişe olan bir ekiple 4 saat gibi bir sürede dallara astık,  çocuklara örnek olduk , aslında çokda eylendik. Bu etkinliği kışın sık sık tekrarlamayı planlıyoruz . Sokaktaki canları korumak insani bir davranıştır. Onlara zarar vermek isteyenlere ise bir dip notum var “yeryüzünü Allah hepimiz için yarattı ve biz onlardan daha fazla haketmiyoruz, dünya haklarımız bence eşit.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!