Ticaret Bakanlığı’nın Avrupa projesi kapsamında olan “Ürün Güvenliği” semineri Bozüyük’te yapıldı

featured

Ürün Güvenliği Eğitimi semineri, Bilecik Tüketici Hakları derneği başkanı Av. Şerife Yasemin Köse’nin ve Bozüyük Tüketici Hakları derneği başkanı Hayrettin Sabırlı’nın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Tüketici Hakları derneği örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcısı Tuncay Polat, genel tüketici sorunları üzerine değindi. Ardından Tüketici Hakları derneği genel başkanı Turhan Çakar ise dünyadaki tüketici hakları, sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuşma yaptı.

Turhan Çakar konuşmasında; “Güvensiz ve sağlıksız ürün topluma öyle zararlar veriyor ki, bu zararların telafisi mümkün değil. Bu nedenle halkımıza çok büyük görevler düşüyor. Tüketiciler olarak bir ürün alırken çok dikkatli olalım. Ürün güvenliği konusunda her şeyi bilmeyebiliriz. Güvensiz bir ürünle karşılaştığınızda arayın tüketici örgütlerini, Bilecik’te Ticaret İl Müdürlüğü var, Sanayi İl Müdürlüğü var, Çevre İl Müdürlüğü var onlara sorabilirsiniz, meslek örgütlerine sorabilirsiniz, bizlere sorabilirsiniz. Sorarak, Ürünün ne olduğuna, içeriğinin ne olduğuna karar verip ona göre o ürünü almalıyız” dedi.

Ürün güvenliği ve denetimi konusunda çeşitli açıklamalarda bulunan TÜDEF ve TÜKODER genel başkanı Aziz Koçal katılımcıları konu üzerinde bilgilendirdi. Ticaret bakanlığı yetkilisi Zeliha Yıldırım Güvenli üretimde dikkatedilmesi gereken noktalar ve ürün güvenliği üzerine katılımcılara eğitim verdi.

İlginin yoğun olduğu ve pandemi kurallarına dikkat edilerek yapılan seminere, Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, Bilecik Baro yönetiminden Av. Asuman Çırak Gül, MHP il genel meclisi üyesi Osman Varolu, Türk Büro-Sen Bilecik şubesi başkan yardımcısı Ertuğrul Ünsever, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, Taşeron işçileri derneği başkanı Hasan Özkan, Ertuğrul Gazi Derneği başkanı Celalettin Ateş, Kuzey Kafkasya derneği başkanı Oğuz Yavuz, Bozüyük Girişimciliği destekleme derneği başkanı Celali Yılmaz, Eskişehir Sakarya gazetesi köşe yazarı Sülahi Özal, Sivrihisarlılar dernek başkanı Cengiz Köseoğlu ve davetliler katıldı

Windows 10 Education

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!