Teknodolu Bozüyük 2019 Etkinliği Yapıldı

featured

‘in ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce BOZEH projesi kapsamında yürütülen Bilişim Kulübü (Compec) öğrencileri ile birlikte ‘Teknodolu Bozüyük 2019’ etkinliği gerçekleştirdi.

Bozüyük Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinliklere ilçe genelindeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Öğrenciler, okulda kurulan tekno panayırda 3 boyutlu yazıcı, çocuk robotu, sanal gerçeklik gözlüğü gibi cihazları bizzat denerken; yaş gruplarına uygun düzenlenen atölyelerde Scratch ve TincerCat ile kodlama, algoritma ve ardunio üzerine çalışmalara katıldı. 3 boyutlu boyama ve ‘Hayalimdeki Robot’ atölyeleri ile kendilerini geliştirirken eğlendi. Öğrencilere gün boyunca Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü öğrencileri eşlik etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet ve Şube Müdürleri Ömer Kızılkılıç ve Özkan Özgümüş’ün de katılıp bilgi aldıkları etkinliklerde atölye çalışmaları ve eğitimler Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından verildi. 30 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ‘Teknodolu Bozüyük 2019’ projesi için sertifikalı eğitimlere katılarak hazırlandı.

İki gün süren etkinliklerde öğleden sonraları seminer saatlerinde etkinlik, bilinçlendirici konuşmalarla sonlandırıldı. Monster ‘dan Alper Arın, çocuklara “Siber Zorbalık” konulu semineriyle çocukları günümüz dünyasının bu ciddi tehdidine karşı bilinçlendirirken, Boğaziçi öğrencileri de fen lisesi öğrencileriyle buluşup kendi tecrübelerini aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, “Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü (Compec), Bozüyük Fen Lİsesi, Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik ve katılım sağlayan tüm okullarımıza teşekkür ediyoruz”dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!