Sivil Toplum Kuruluşları’nın sorunlarını kökten çözeceğiz

featured

CHP Bilecik Milletvekili Aday Adayı Mustafa Aksu açıklamasında şunları belirtti;
“Sivil toplum kuruluşları (Dernek-sendika-vakıf-kooperatif), milletimizin nefes alma yolları, milletimizi oluşturan sınıf ve katmanların sosyal-özlük-ekonomik-kültürel ihtiyaçlarını gidermeye çalışan, üyelerinin yaşam kalitelerini yükseltmeye çalışan sosyal kuruluşlardır.

Demokratik kitle ve dayanışma örgütü olma özelliği taşıyan, anayasal demokratik-laik düzenimizin önemli bir gücü olan ya da olması gereken sivil toplum kuruluşları, maalesef büyük ekonomik sorunlarla boğuşmakta, oldukça yüksek olan kira bedellerini ödemekte zorlanmakta, bu olumsuz durum sivil toplum kuruluşlarının gelişimlerinin önünde kocaman bir engel oluşturmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının kira sorunlarını kökünden çözmek için Sosyal Kuruluşlar Merkezi Projesi uygulanacaktır.

Bu projenin içeriği şudur:
1-İlçelerimizde nüfusa göre üç ya da dört katlı sosyal kuruluşlar merkezi binası yaptırılacak.
2-Binanın bahçesinde spor alanları olacak.
3-Binanın içinde üçüncü ve dördüncü katlarda çok sayıda (yüz-yüz elli) ofis olacak ve bu ofisler derneklerimize, yeni kurulan sendikalarımıza, vakıflarımıza, yerel basınımıza ve ulusal basınımızın İlçe temsilciliklerine tahsis edilecek.
4-Binada toplantı salonu olacak ve derneklerimiz toplantılarını sırasıyla bu salonda yapacak.
5-Binanın alt katında çayhane-berber-sanat odaları (müzik-resim-tiyatro) olacak.
6-Binanın yönetimi, dernek başkanlarından seçilecek.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!