Silikozis hastası İbrahim Koç hayatını kaybetti

featured

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 1988’de Bozüyük’te faliyet gösteren kurumsal bir seramik fabrikasında çalışmaya başlayan İbrahim Koç, 2008 yılında işten çıkarıldı. İşten çıkarıldığında hasta olduğunu bilmeyen İbrahim Koç, geçirdiği bir takım rahatsızlıkları sonucu 2013 yılında silikozis hastası olduğunu öğrendi.

ORGAN NAKLİ BEKLİYORDU

Zaman içerisinde yerinde durmayan, bu illet meslek hastalığı olan silikozist, İbrahim Koç’un gün geçtikçe akciğerlerini parçaladı. Yüzde 80 oranında akciğerlerinde kayıptan dolayı organ naklini bekleyen Koç, iki yıldır oksijen tüpüyle yaşıyordu. Ölümü sevenlerini yıktığı gibi Bozüyük’te yaşayan onlarca silikozis hastalarınıda üzdü.

SIRA BİZE DE GELİYOR

Silikozis hastası İbrahim Koç’un vefatına son derece üzülen, onun gibi silikozis hastası olan arkadaşları yaptıkları açıklamada “İbrahim abinin durumuna yarın bir gün bizlerde düşeceğiz, hepimizin sonu böyle olacak. Her gün sıranın bize ne zaman geleceğinimi düşünelim, yoksa yetkililerin bizlere siz “silikozis hastası’sınız, sizleri emekli yapalım” diyerek bizleri emekli yapan ama, aylardır bizlere verilmeyen emekli maaşlarımızı mı düşünelim, yoksa şu an bizlere emekli maaşı vermemek için, ellerimizdeki raporların oranlarını düşürmek için büyük mücadele gösteren, hepimizi dolap beygirine çeviren, her türlü engeli önümüze koyan devlet yetkililerini mi düşünelim.

Silikosiz hastaları olarak İbrahim Koç’un ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz . Allahtan mekanı cennet eylesin diliyoruz .Allah sabırlar versin.” dediler.

Office 2016

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!