Sanatevi sömestir atölyeleri seramik atölyesi ile başladı

Sömestir tatilini dolu dolu geçirmek isteyen Bozüyüklü gençler ve çocuklar tarafından yoğun ilgi gören Bozüyük Belediyesi Sanatevi Sömestir Atölyeleri seramik atölyesi ile başladı.

featured

Bozüyük’te sanatsal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak ara tatili eğlenerek ve öğrenerek geçirmek isteyen çocuklar Sanatevi Atölyeleri’ndeki birbirinden güzel atölye çalışmalarına katılarak kendilerini geliştirme imkânı buluyor.

Sömestir tatili etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik olarak düzenlenen Seramik Atölyesi’nde seramik eğitmeni Aslı Nalbantoğlu ile birlikte keyifli dakikalar geçiren gençler büyük bir özenle kendi seramik bardak tasarımlarını oluşturdular.

Seramik sanatı ve verdiği eğitim hakkında bilgi veren seramik eğitmeni Aslı Nalbantoğlu “Seramik üretmek kişiyi sakinleştiren, yaratıcılığa teşvik eden ve üç boyutlu düşünmeyi sağlayan bir terapi türüdür. Sanat terapisi insanı rahatlatan ve dinlendiren bir eylem.

Çamur ve toprakla uğraşırken hayal gücünüze bağlı olarak odaklanıp denge ve sabır ile ortaya bir ürün çıkarıyorsunuz. Çünkü toprak insanın özüdür, toprakla uğraşmak insana huzur ve dinginlik verir. Özellikle toprağa ilk defa dokunan çocuklarda, o anın etkilerini çok hızlı gözlemleyebiliriz.

Bizim için önemli olan insanların toprağa dokunduğu o anın unutulmazlığını sağlayabilmek, sanata olan bakış açısının gelişmesi. Bu atölyemizde çocuklarımızla birlikte olmak, onlarla birlikte yeni bir şeyler üretmek hem onlar için hem de bizler için çok keyifli” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!