Ne çektin be ! Bilecik

featured

Kurtuluş savaşının meşalesini bile sen yaktın. Gelelim günümüze; istanbul’daki fabrikalar istanbul’un havasını suyunu kirletiyor diye Bilecik’e taşınma kararı aldın. Yetmedi, istanbul’daki tren gümrüğü trafiği ve çevreyi etkiliyor diye Bilecik’e taşınma kararı alındı. Ülkemizin heryeri maden yataklarıyla doluyken, en çok hayvan habitatı bulunan ormanları olmasına rağmen, ormanlarını maden şirketlerine açtılar. Nüfusuna oranla çok fazla büyüklü-küçüklü fabrika olmasına rağmen çok yatırımdan muaf tutuldun.

Şimdi de pandemi döneminde az olan halkına işkence yapılması neden? Bilecik ili turuncu kategoride ve en fazla virüs yayılımı olan ilk beş il içerisinde. Bunun tek sebebi var o da fabrikalar. Kapat 15 gün fabrikaları, nasıl olsa yarı ödeneğini devlet veriyor, yani zengin daha zengin oluyor. Bilecik de bir tane bile vaka kalmaz.

İnanıyorumki pandemi döneminde en nizami iller arasında birinciliğe oynar güzel Bilecik. Tabiki de sadece fabrikalara düşmüyor, sayın millet temsilcilerimiz de konuya el atması lazım. Ha, bazılarının artık Bilecik ile bir bağlantısı yok artık ama temsil ettikleri ilin dertleriyle bari az da olsa ilgilensinler.

Lafa gelince STK’ yız diyenleri de görmedik çok şükür. O kadar fabrika var ve bu fabrikalarda sendikalar var. Ama sadece var. İlimizdeki fabrikalar sayesinde güçlü sendika olma yolundalar ama ilimize faydalarını da görsek artık. Her fabrikada çalışanlar bu pandemi döneminde çalıştıkları yerlerdeki alicengiz oyunlarına şahit oldu. Tabi susanlar da sessiz şeytan. Haklısınız,  eve ekmek götürüyorsunuz. Peki küçük esnaf olup da 1 yıldan fazla kaplı olan evine ne götürecek. Onlar fotosentez yapmıyor maalesef.
BİLECİK ne çekti be.
Naci MERCAN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!