Muratdere bakır madeni açılmasına göz yumacak izin İl Genel Meclisinden geçti

featured

Bozüyük Muratdere ormanlarında açılacak olan bakır madenine karşı çıkan 9 meclis üyesi, Bozüyük Haber Ajansı muhabirimize yaptıkları açıklamada; “Bu karara kabul oyu vererek, halkın ve haklının yanında duramadıklarını gösteren il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızı vicdanlariyla başbaşa bırakıyoruz” dediler.

“Bu gün Bozüyük için, bölgemiz için, ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için kara bir gün maalesef.
Bozüyük Muratdere ormanlarını talan edecek, bölgenin oksijen deposu, çok değerli orman florasını yok ederek Bakır Madeni yapılmasına göz yumacak izin Bilecik İl Genel Meclisinden , bizlerin direnmesine, hayır demesine rağmen 12 kabul, 9 ret oyuyla geçirildi.

İlk etapta 1260 hektar ( dönüm) çok kaliteli orman arazisi, bitki örtüsü üzerinde yaşayan canlıların yuvası, 36 000 ağaç katledilecek. Maden’nin işlenmesinde günde 500 ton temiz su kullanılacak ve kirlenmiş suyun ne olacağı belli değil.

Bu karara kabul oyu vererek, halkın ve haklının yanında duramadıklarını gösteren il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızı vicdanlariyla başbaşa bırakıyor, degerlendirmesini bundan sonra son yetkili olan ilgili alan civarında yaşayan köylerdeki hemşerilerimizin ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

Hüseyin Elmas Bozüyük İl Genel meclis üyesi
Osman Çetin Bozüyük İl Genel meclis üyesi
Mehmet Yılmaz Bilecik İl Genel meclis üyesi
Janrat Karaahmet Bilecik İl Genel meclis üyesi
Zafer Kurnaz Bilecik İl Genel meclis üyesi
Necdet Yıldız Bilecik İl Genel meclis üyesi
Orhan Uğur Osmaneli İl Genel meclis üyesi
Erkan Erdem Gölpazarı il Genel meclis üyesi
Şerafettin Turan İnhisar İl Genel meclis üyesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!