Mucize besin bamya tohumu. Faydaları inanılmaz!

Besinler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuza sağlık yararlar. Bamya tohumu, B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin bir besindir. Bamya tohumu son günlerde sağlığa olan faydasından dolayı adından sıkça söz ettirmeye başladı. Aktarlarda bulabileceğimiz bu doğal ürün, alternatif tıp meraklılarının dikkatini çekiyor ve faydalarıyla şaşırtıyor. Peki bamya tohumu faydaları nelerdir? Bamya tohumu nasıl tüketilmelidir? İşte bamya tohumunun mucizevi faydaları

featured

Son zamanlarda bamya tohumunun faydaları neler, bamya tokumu nasıl tüketilir, bamya tohumu zayıflatır mı gibi sorular internette araştırılmaya başlandı. Bamya tohumu, bamya bitkisinin içine açtığımızda karşımıza çıkan minik çekirdeklerdir. Bu minik çekirdekler doğru koşullarda kurutulduğunda bamya tohumları elde edilir. Eğer maksimum fayda sağlanmak istenirse, bamya tohumları güvenilir aktarlardan alınarak tüketilebilir.

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Bamya tohumu, B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir. Diyabet rahatsızlığı olanlar için faydalıdır. Bamya tohumu kolesterolü düşürür. Bamya tohumu antioksidan içeriği ile bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.

Bol lif içeren bamya tohumu uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin de gözdesidir. Bronşit ve astım gibi hastalıkların iyileşmesinde etkisi büyüktür. Bamya tohumu, hafızayı güçlendirmeye ve konsantrasyonu artırmaya katkı sağlar. Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumlarını yaptığınız çorbalara ekleyerek, çorbanızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Bamya tohumunun faydalarından yararlanmak istiyorsanız, bamya tohumlarını kahve çekirdeklerini çeker gibi öğüttükten sonra sıcak suda demleyip suyunu içebilirsiniz. Dilerseniz bamya tohumu kürü yaparak da bamya tohumundan yararlanabilirsiniz.

Bunun için 10 adet bamya tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirin. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek macun kıvamına getirin. Bamya tohumu kürünü her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz. Bamya tohumunu belirtilen ölçülerde kullanmaya özen göstermelisiniz. Herhangi bir kronik rahatlığınız söz konusuysa tüketmeden önce uzmana danışmanızda fayda olduğunu da hatırlatalım.

OKUMAKTAN PİŞMAN OLMAYACAĞINIZ BENZER YAZILAR
* Adeta doğal insülin! Faydaları saymakla bitmiyor
* Karaciğer yağlanmasını bitiren besin…
* Bilim insanları açıkladı! Kansere karşı en dirençli kan grubu belli oldu!
* Unutkanlık Aslında Zeki Olduğunuzun Belirtisi
* B12 vitamini nedir? İşte B12 vitamini eksikliği belirtileri…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!