Milli üretimlerimiz nasıl engellendi

featured

Aynen Şakir Zümre, Nuri Killigil, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirbağ, HSG(H- Hamit Demirtaş, S-Süleyman Kadayıfçılar, G-Gazanfer Harzadın) milli traktör, Aselsan cep telefonları 1919 /1920 / 1923 ve talihsiz mühendisleri, Prof. Dr. Engin Arık ve ekibi, Asil Nadir, Prof. Dr. Necmettin Erbakan çabaları, Devrim Otomobilleri, Karakurt ve Bozkurt Lokomotiflerinde olduğu gibi günümüzde de bu olayların devam eden değişik versiyonlarında çok üzülerek izlediğimiz bir saldırı İHA ve SİHA ‘ları üreterek muazzam bir teknolojik gelişmeye imza atarak bu alanda dünya liderliğini ülkemize kazandıran Sayın Selçuk Bayraktar beyefendi nezdinde yine bir saldırı başlatılmıştır.

Hiçbir mantık ve haklı gerekçe gösterilemeden sadece kayınpederini yıpratmak ve siyasi bir rant çıkarmak adına yapılan bu saldırılar “Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmaz !!!” mottosunun vücut bulmuş halinden öteye gidemez. Eğer varsa hataları, suçları, yanlışları adalet ölçüsünde verilsin cezaları ama sırf birilerine zarar verip yıpratmak adına anlık çıkarlar adına ülkemize, milletimize kötülük yapmayalım.

Milli konularda tek ses tek yürek olalım. Devletimizin, milletimizin, vatanımızın bekasını, çıkarlarını her şeyin üstünde tutalım. Kişileri cezalandıracağız diye geleceğimize ipotek koymayalım, ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı ve geleceğimizi cezalandırmayalım. İyinin, doğrunun, güzelin, hakkın, hukukun, adaletin yanında olalım. Doğru bir tanedir kimse kabul etmese de, gerçek bir tanedir, herkes inkâr etse de “Bu vatan, bu memleket, bu millet bizim…”

Tıpkı Aselsan ve nice sanayi tesislerinin olduğu gibi İHA/SİHA larında ardında rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan vardır. İTÜ’den öğrencisi Özdemir Bayraktar ve ailesine bu hedefi koymuş her türlü desteği vermiş, kolaylığı sağlamış önleri açmaya çalışmıştır.

2006 yılında Müslüman Topluluklar Birliği Toplantısı’nı düzenlenir ve program esnasında Necmettin Erbakan “Çabuk Özdemir’i (Bayraktar) bulun. Selçuk’u da alsın acil olarak buraya gelsin” der. Özdemir Bayraktar ve Selçuk Bayraktar’ın hemen gelirler. Erbakan Selçuk Bayraktar’a “Selçuk bilgisayarını aç. Sunumu burada yapacaksın.” der.

Selçuk Bayraktar İHA’ların elle fırlatılanları dahil ilk prototiplerinin görüntülerini ve teknik detaylarını İngilizce olarak anlatmaya başlar. Çünkü salondakilerin yüzde 80’i çeşitli İslam ülkeleri ve diğer ülkelerden gelen temsilcilerdir. Selçuk Bey konusuna hakimdir. Sunumu çok iyidir. Sunum sonrası da Erbakan salona dönerek; “Ağır sanayi trenini maalesef kaçırdık. Şimdi ülkelerinizde bu türden yüksek teknoloji projelerine destek vermelisiniz. Bir ülkenin şu kadar uçak gemisi varsa, siz o sayıyı yakalayana kadar onlar daha fazlasını yapar” diyerek onlara da hedef gösterir.

Selçuk Bayraktar da en güzel ahde vefa örneği göstererek İHA’nın 2014 yılında uçan ilk prototipinin fotoğrafını Erbakan’ın vefat yıldönümünde paylaştığı, prototipin kuyruk numarasının ise “TC-ERB: ERBAKAN” olduğunu belirterek şu mesajı yazar. “Beyniyle gönlüyle Türkiye’nin milli ve özgün ilk Taktik İHA Sistemi Bayraktar TB2 PT-1. Taktik İHA’nın 2014 yılında ilk uçan prototipi. Kuyruk numarası TC-ERB: ERBAKAN. Ömrünü Türkiye’mizin kalkınma mücadelesine adadı. Mekanın cennet olsun Erbakan Hocam…”

Cumhurbaşkanlığı arşivinde 1959 yılındaki bir yazıda özet olarak şöyle yazar; “İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Necmettin Erbakan uçak motoru prototipini yapmıştır. İzin ve imkan verilirse seri üretim yapabiliriz !!!” Bu yazının en ilginç yönü ise, kağıdın altına Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın ABD’den alıyoruz, gerek yoktur diye not düşmesidir.

Aynı Necmettin Erbakan siyasete atıldığında yine çeşitli şekillerde önü kesilmeye çalışılmış, hiçbir zaman tek başına iktidar olmamasına rağmen, 18 Çimento fab., 16 Gübre fab., 14 Şeker fab., 23 Sümerbank fab., 63 Organize sanayi bölgesi, 253 Küçük sanayi bölgesi, 32 Ağır makine fab., 77 Büyük sanayi tesisi kurmuştur.

O halde son sözü Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a bırakalım:
“Bizim davamızda kimse kendi için yaşamaz, Herkes kardeşi için yaşar. Menfaati öldürmenin en kolay yolu budur.”
Saygılarımla…
İBRAHİM TORUN

grafik tasarım lisansları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!