Maaş haklarını arayan silikozis hastaları sorunlarını Bozüyük MHP ilçe başkanına anlattılar

featured

Silikozis hastalarının yoğun katılım sağladığı toplantıda, silikozis hastalarının SGK tarafından emekli edilmelerine rağmen senelerce emekli maaşı alamadıklarını, ellerindeki hasta raporuna görede hiçbir yerde çalışamadıklarını, evlerine ekmek parası götüremediklerini belirttiler.

AÇIZ, CEBİMİZDE PARA YOK, BİZLERİ DOLAP BEYGİRİNE ÇEVİRDİLER

Ocak 2019 yılında yapılan Türkiye çapında sahte raporlarla emekli olan insanlara karşı yürütülen operasyon dolayısı ile emeklilik haklarımız elimizden alındığını belirten silikozis hastaları, tekrardan rapor almak gittikleri Bursa ve Kütahya hastanelerinde çok büyük tutarsızlık yaşadıklarını, adeta zorluk çıkarmak içinde hastanelerin kendilerini dolap beygirine çevirdiklerini söylediler.

MÜFETTİŞ BİLE BURSA HASTANESİNİN RAPORLARINI ŞÜPHELİ BULDU

Açıklamalarına devam eden silikozis hastaları, devletin müfettişi bile Bursa Şevket Yılmaz Araştırma hastanesinin verdiği raporları şüpheli buldu. Bizleri ikinci bir hastaneye, yani Kütahya Evliya Çelebi araştırma hastanesine sevk ettiler. Orası dahada büyük problem, hastanede lakayitlik almış başını gidiyor. Zaten cebimizde para yok, harçla borçla aldığımız parayıda yolculuğa harcıyoruz.

AMAÇLARI BELLİ, BİZLERE ZORLUK ÇIKARTIP RAPORLARIMIZIN ORANINI DÜŞÜRMEK

Hastanelere git – gel sonucu doktorlar sonunda bizimle dalga geçer gibi oranlarımızı yüzde 40 tan, yüzde 20 ye düşürmeyi başardılar. Hatta doktorlar arasındaki konuşmaya kulak misafiri olduk. Kendi aralarında dediler ki “uğraşmayın verin Bursa hastanesinin raporunu” yani yüzde 20’yi. Eyy Allahım sen bizim aklımızı koru, çıldırmanın eşiğine geliyoruz.

EĞER HASTA DEĞİL İSEK NİYE BİZİ EMEKLİ YAPTINIZ, O ZAMAN RAPORUMUZU GERİ ALIN ÇALIŞALIM

Emekli olup maaş alamamak kadar kötü birşeyin olmadığını belirten silikozis hastaları, bu dengesizliğin çözülmesi için Bozüyük MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) ilçe başkanı Serdar Pehlivan ve başkan yardımcısı Murat Taşkın’a sorunlarını detaylı bir biçimde anlattılar. Silikozis hastalarının sorunlarını ilgiyle dinleyen Bozüyük MHP ilçe başkanı Serdar Pehlivan yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Bozüyük’lü her bir hemşehrimizin sorunu muhakakki bizimde sorunumuzdur. Anlattıkların, bizimle paylaştığınız problem ve mağduruiyetlerinizi bir kardeşiniz olarak anlıyorum. Bu konuyu hassasiyetle değerlendirip, bize düşen görev, sorunlarınızı gerekli mercilere ileteceğiz. Temennim bu sorunlarınızın bir an önce çözülmesi yönündedir. Bunun için elimizden geldiğince çaba sarfedeceğim” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!