Kurtarıldılar

featured

Gine Körfezi açıklarında rehin alınan ve aralarında Pazaryeri’li Buran Gökhan’ında bulunduğu 15 Türk denizci ile ilgili sevindiren haber geldi. Deniz haydutları ilk teması Birleşik Krallık merkezli uluslararası Borealis Denizcilik’in işletmesindeki M/V şirketin Almanya-Hamburg ofisini arayarak kurmuştu. Haydutlar ile her gün iletişime geçildiği, ve denizcilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilmişti. Edinilen son dakika habere göre; kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı.

Liberya bayraklı Mozart isimli gemiye, 23 Ocak 10.36’da Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutları saldırmıştı. 28 Ocak’ta deniz haydutlarıyla kurulan ilk temasın ardından bugün sevindiren bir gelişme yaşandı. 15 Türk denizci, haydutların elinden hiçbir zarar almadan kurtarıldı.

İSTANBUL’A GELECEKLER
Türk denizcilerin 2-3 gün içinde İstanbul’a getirileceği ve seyahat gününe kadar hepsinin güvenli bir noktada tutulduğu öğrenildi.

Korsanlar, 19 personelden 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmişti. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüştü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!