Kitabının gelirini eğitime katkı olarak verecek

featured

Bozüyük Dostları Derneğinde gerçekleşen imza gününde, satılan kitapların gelirinin tamamını eğitime katkı olarak verecek olan yazar, imza gününün ilk gününde büyük bir yoğunluk yaşadı. Bozüyük’lü yazar Emel Altınay ilk göz ağrısı olan kitabın içerisinde yirmi beş adet kısa öykü bulunuyor.  “Yeleğimin İç Cebi” tüm internet kitapçılarında ve Bozüyük’teki kitapçılarda satışa sunuldu.

Kitabı hakkında bilgi veren yazar Emel Altınay “Öykü kahramanlarım bir edebiyat tabiri olan “küçük adam”, yani yolda sokakta gördüğümüz emekçiler, sefil çocuklar, kadınlar, işçiler… Dokunup ulaşabildiklerimiz. Öykü sizsiniz, benim, komşunuz ya da yoldan geçen elleri nasırlı, yanakları sabah ayazından kurumuş, yine de gözlerinde umudun güldüğü o simitçi çocuk…

Hayatın gerçeği bu küçük insanlar benim en büyüklerim, en kahramanlarım. Onların içsel dünyalarını konuşturmak, kaygılarını, yaşama tutunuşlarını anlatmak bana iyi geliyor. Edebiyatçı olarak bu benim misyonum. Öykülerimin dili, açık ve anlaşılır. üslubu sade, zaman zaman anlatımda sürrealist betimlemeler var, ama bu akışı bozmuyor, eğreti durmuyor hikayenin içinde. Kelimeler gelip kalemin ucuna oturuyorlar sanki müdahale etmek istemiyorum o esnada.

Göz dolduran, tebessüm ettiren duyguların ön planda olduğu kalbinize dokunan sıcacık anlatılar bunlar. Öykü yazın türünün zor çocuğu diyen yazar, romanda sayfalar dolusu anlatamadığınız şeyi öyküde bir sayfa içinde verir öykücü. Tadı damakta kalır bittiğinde. Ama silkeler ve düşündürür. Edebiyatın her türünün ayrı bir emek gerektirdiğini de eklemeden edemiyor. İleride yazacağı romanlara da açık kapı bırakıyor. Neden yazdığıma gelince bu soru neden nefes alıyorsunuzla aynı anlamı taşıyor benim için. Ömrümle yazı aynı düzlemde yani. Yazarken yaşayanlardanım” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!