Kent konseyi ne iş yapar ? Peki siz ne iş yaparsınız ?

featured

Kent Konseyi başkanı Nurettin Oydu sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları belirtti;
“Bizler kent konseyi yürütme kurulu olarak göreve geldikten sonra, bizlerden önce görev yapan kent konseyleri gibi belediyemiz imkanları doğrultusunda çalışmalara başladık.

Bilindiği gibi kent konseyleri STK temsilcilerinden kurulan bir oluşumdur. Kent konseyinde seçilmiş başkan dahil hiç kimse maaş almaz ve çıkar sağlamaz. Yanlız belediye çalışanı olan ve belediyenin önerdiği bizim belirlemiş olduğumuz bir kişi genel sekreter olur, oda yalnız belediyedeki görevinden maaş alır, kent konseyi üzerinden almaz, her birimiz gönüllülük esasına dayanarak hizmet vermeye çalışıyoruz.

Yaklaşık 2 yıldır görev yapıyoruz, pandemi öncesi 8 ay içerisinde kent konseyi olarak çok yoğun çalıştık. Pandemi sürecinde yine kurallar çerçevesinde etkinliklerde bulunduk. STK’ larımızın bizlere iletmiş olduğu konuları belediyemize ileterek çözüm yolları aradık. Açılmak istenen, bizim karşı çıktığımız maden sahaları hakkında büyük çalışmalarda bulunduk, sokak hayvanları olsun, çevre duyarlığı olsun her konularda belediyemiz imkanlarını ve belediye başkanımızın desteğini aldık.

Sizlere bir örnek vereyim uzaktan eğitimde kent konseyi olarak imkanları kısıtlı olan öğrencilerimize kültür merkezimize sabit birkaç bilgisayar koyarak öğrencilerimizin faydalanmasını belediyemize önerdik, başkanımız tablet projelerinin olduğunu Milli Eğitimin belirleyeceği öğrencilere verileceğini iletti ve 500 kadar tableti öğrencilerimize kazandırdılar.

Belediyemizin imkanları dahilinde uyumlu bir şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir STK’nın yönetim kadrosunda olmamış elini taşın altına koymamış kişiler klavye karşısında haksız ve asılsız eleştirilerde bulunuyor. Eksiklerimiz ve yapamadıklarımız illaki vardır ama art niyet yoktur.

Yemek, eğlence, tiyatro, gecelerine katılacaksınız ama, çocuk istismarı, kadına şiddet, İnönü zaferleri Metristepe etkinliklerine, ormanlarımızın, akarsularımızın ve yaban hayatının madenciler tarafından yok edilmesine rıza göstermediğimiz toplantılara gelmeyeceksiniz.

Sonra çıkıp sosyal medyadan Kent konseyi ne iş yapar diye yazacaksınız. Sizlerin müdahil olmadığı belediyemiz ile birlikte imkanlar dahilinde STK’larımızın sorunlarına çare olmaya, sokak hayvanlarımızın sağlığına, beslenmesine, ormanlarımızın, akar sularımızın, yaban hayatımızın sürdürülebilir olmasına, çevre ve doğa temizliğine, yeri geldiğinde bireysel kişilerin dertlerine derman olmaya çalışır. Siz ne iş yaparsınız?”

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!