Kargo vatandaşı çileden çıkardı

featured

Bozüyük’te ikamet eden Mehmet Çaydere isimli vatandaşa Malatyada yaşan bir tanıdığından kargo ile hediye seramik tabak gönderildi. Evine gelen kargo, teslimatı yaptıktan sonra bir süre sonra Mehmet Çaydere evine giderek gelen kargo pakedini açtı. Gelen kargo pakedinin içindeki ürünün tamamen hasar aldığını, kullanılmaz halde olduğunu gördü.

Bunun üzerine kargo firmasına giderek kendisine getirilen kargo pakedinin içindeki ürünün tamamen kırıldığını, yaşadığı maddi kaybın telafisini istedi. Ancak kargo firması ‘Bizimle alakası yok. Kargonun çıkış şubesi neresiyse orayla görüşün. Gidin istediğiniz yere şikayet edin. Biz sorumluluk alamayız’ dedi.

Kendisine yapılan haksızlığa dayanamayan Mehmet Çaydere soluğu Bozüyük Tüketici Hakları derneğinde aldı, burada dernek başkanı Hayretttin Sabırlı ile maduriyeti konusunda görüşentü. Dernek başkanı Sabırlı yaptığı açıklamda;

“6502 sayılı tüketici hakları kanununun 2. bölümüne ait ayıplı hizmetler kısmına göre sağlayıcı hizmeti uygun olarak ifa etmekle yükümlüdür. Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan ayıbın ücretsiz onarımı, ayıp oranından bedelden indirimi yada ürünün bedeli kadar tüketiciye iade hakkına sahiptir.
Yapılması geren ürünü taşıyan kargo firmasına sağlamış olduğu ayıplı hizmetten dolayı ürün bedelini talep eden bir ihtarname gönderilmesi gerekir. İhtarname karşılığında cevaben 30 iş günü içerisinde olumlu yada olumsuz yanıt vermesi gerekmektedir. Olumsuz vermesi durumunda tüketici hukuki haklarını kullanmak üzere ya tüketici hakem heyetine ,yada tüketici mahkemesine gitmesi gerekmektedir.” dedi.

Kargo mağduru Mehmet Çaydere yasal haklarını sonuna kullanacağını belirterek “bu işi burada bırakmayacağım ,sonuna kadar gideceğim, çünkü benim durumumda olan kargo mağdurları için bu durumun örnek olmasını istiyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!