İHSAN ESEL “AKP HALKIMIZI GERÇEK DIŞI BEYANLARLA ALDATMAKTADIR”

featured

Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleşen basın toplantısında CHP İlçe başkanı İhsan Esel ; “Billboardlarda Belediye Başkanlığının su ücretinde %11 indirim reklamı ve sosyal medyada CHP meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen bu indirimin yapıldığının duyurulması üzerine, İlçe örgütümüzce suya önce %30 zam sonra %11 indirim yapıldığı, gerçekte suyun tonuna %19 zam yapıldığı “kaşıkla verip kepçe ile alanlar” sloganıyla billboardlarda gerçekler halkımızla paylaşılmıştır.

Bu defa AKP ilçe başkanı, basına yaptığı açıklama ile 2015 yılında CHP’li meclis üyelerinin kabulü ile suya zam yapıldığı 3 yıl zam yapılmadığı %11 lik indirime ise CHP’li meclis üyelerinin karşı çıktığını duyurmuştur.
Bu açıklama gerçek dışıdır.AKP halkımızı gerçek dışı beyanlarla aldatmaktadır.

Gerçek şudur:
Öncelikle belirtelim ki; suya zam özel gündem ile meclis önüne gelmemektedir. Belediye meclisinin her yıl kasım ayı oturumunda, sonraki yılın bütçesi tartışılır ve oylanır. Suya zam yada indirim konusu oylanan bütçenin gelirler cetvelinde yer alır.
2018 kasım ayında oylanan ve bizimde red oyu verdiğimiz 2019 bütçesinde suyun tonu 110 krş.dan 100 krş. İndirilmiştir. Yeniden belirtmek gerekirse suya indirime değil tüm bütçeye red oyu verilmiştir.
Ancak 2017 yılı kasım ayında oylanan 2018 bütçesinde suyun ton bedeli 85 kr. dan 110 krş çıkartılmıştır. Bütçe görüşmelerinde CHP’li meclis üyelerince suya zam konusu ciddi şekilde eleştirilmiş sert tartışmalar olmuştur.
Atık su vs. ekleriyle suya yapılan zammın 50 krş.ubulduğu, 50 krş..luk artışın dar ve sabit gelirli insanlar için çok fahiş olduğu dile getirilmiştir.

Bu oturumda AKP’li üyelerce 50 krş. zammın çok az olduğu su üzerinden siyaset yaptığımız ileri sürülmüştür. Sınırlı sayıdaki basında dahi bu direnişimiz halkımıza duyurulmuştur.
2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü 2014 yılı kasım ayı oturumunda 2015 yılı bütçesine tarafımızdan kabul oyu verildiği doğrudur.Bunun sebebi aldığımız grup kararı doğrultusunda meclisin ilk çalışma yılı bütçesine onay vermek bir anlamda icraatlarına, yapacaklarına kredi açmak düşüncesidir.

AKP basın açıklamasında 2014 yılı kabul oyumuzu öne çıkarıp 2017 deki suya zam yapılmasındaki sert direniş ve karşı koymamızı yok sayarak neredeyse “zamları chp yapıyor indirimleri akp” aldatmacasına inanmamızı beklemektedir.
Açıklamada diğer gerçek dışı anlatım suya 3 yıl zam yapılmadığı iddiasıdır. Buda doğru değildir. Suya 2016 ve 2017 yıllarındasadece 2 yıl zam yapılmamıştır.2018 yılında %30 zam yapılmıştır. Maalesef matematiğin dört işlemi dahi yok sayılarak halkımız aldatılmaya çalışılmaktadır.
Gerçeklerin halkımıza duyurulmasında bizlere yardımcı olacağına inandığımız siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimizisunuyoruz.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!