Gıyabi cenaze namazı ne demektir?.Bozüyük’te Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

featured

Bozüyük’te dün vefat eden Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gıyabi cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamalarından sonra en çok aranan konular arasında yer aldı.

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatı nedeniyle bugün 81 il ve ilçelerinde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı düzenlenecek. Peki, Gıyabi cenaze namazı ne demektir? Gıyabi cenaze namazı nasıl kılınır?

GIYABİ CENAZE NAMAZI NE DEMEK?
Aslolan, namazının kılınabilmesi için cenazenin hazır bulunmasıdır. Bununla birlikte hazır olmayan cenaze için de namaz kılınabilir.

Nitekim Resûlullah (s.a.s.), Habeş Kralı Necâşî’nin vefatını haber vermiş, sonra da onun cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçmiş, ashab da arkasında saf tutmuştur (Buhârî, Cenâiz, 55; Müslim, Cenâiz, 63).

Olayda hazır bulunan Câbir b. Abdullah (r.a.) şöyle demiştir: “Resûlullah (s.a.s.), Necâşî’nin (gıyabında) cenaze namazını kıldırdı. Ben de ikinci yahut üçüncü saftaydım.” (Buhârî, Cenâiz, 54) Yine, Resûlullah’ın (s.a.s.) Uhud şehitleri (Buhârî, Cenâiz, 73) ve kendisine haber verilmeden defnedilen cenazeler için de gıyabi cenaze namazı kıldığı bilinmektedir (Buhârî, Cenâiz, 56).

.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!