EYT BİLECİK SOSYAL VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ 1. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

featured

Saraycık caddesinde bulunan Bilecik EYT (Bilecik Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği) derneği 1. Olağan genel kurulunu yaptı.
Açılış yoklamasında yeterli çoğunluğun sağlanmasından sonra divan başkanlığı oluşturuldu. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra derneğin faaliyet raporu okundu ve ibra edildi. Genel Kurul’da tek listeyle yapılan seçimde ,Başkan İsmail DÜŞÜNEN olurken başkan yardımcısı Mehmet Ali Çelik oldu.

Başkan İsmail DÜŞÜNEN yaptığı konuşmada ;
“Bu topluluk kazanılmış haklarını istiyor. 1999 yılı öncesinde kadınlara dediler ki; ’20 yıl, 5 bin prim günüyle emekli olacaksın’, erkeklere de ’25 yıl, 5 bin prim günüyle emekli olacaksın.’ Ancak 1999 yılında çıkan 4447 sayılı kanunu geriye doğru işletilerek bizlere üçüncü bir şart olarak yaş akdini getirdiler. Bu da 2 ile 17 yıl arasında emekliliğimizi öteledi. Bu kanun hayallerimizi, planlarımızı çaldı ve ’mezarda emeklilik’ olarak karşımıza çıktı. 45 – 50 yaş aralığında yaşadığımız en büyük mağduriyetler, çalışan kişilerin dahi ’sen artık bize verimli değilsin’ denilerek kapıya koyulması, bu sebeple işsiz kalan arkadaşlarımızın yaşından dolayı iş bulamamasıdır. Biz ekonomik anlamda bir geçim sağlamak zorundayız. İhtiyaçlarımızı karşılamak zorundayız. Hak arayışımızı sürdürüyoruz.Asıl film bundan sonra başlıyor” diye konuştu.

Çok sayıda Bozüyük’te faaliyet sürdüren Sivil Toplum Kuruluşları da Olağan genel kurulu izlemeye geldi ve yaptıkları açıklamalar ile her zaman EYT’lilerin yanlarında olacaklarını belirttiler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!