Diş macunu oyunu.!!

Yıllardır sürekli "yatarken dişlerinizi fırçalamayı unutmayın" sloganı ile büyüdük yetiştik. Ama bu slogan en çok florürlü diş macunu reklamlarında öne çıktı. Fluorid geçmişte bazı devletlerce askerlerin beyinlerini davranışlarını kontrol edebilmek, robotlaştırmak için kullanılan bir madde.

featured

Peki neden bu maddeyi ihtiva eden diş macunlarını kullanmamızı ve özellikle gece yatmadan evvel kullanmamızı empoze ediyorlar ? Çünkü gece uyuduğumuzda melatonin, seretonin gibi en önemli ve hayatî salgıları salgılayan beyin parçacığı olan ve “üçüncü göz” olarak ta bilinen, beynin tam ortasında bulunan fasulye tanesi büyüklüğündeki Epifiz Bezi’nin en etkili düşmanı fluorid’tir. Çalışma saatleri 23:00 ile 05:00 olan Epifiz Bezi’nin çalışmasını büyük oranda hatta tamamen durdurur.

Epifiz Bezi ise beynimizin hatta tüm vucüdumuzun en önemli organlarından birisidir ve sadece tamamen karanlık bir ortamda aktif olur. Uykumuzun geldiği uyarısını gönderen de Epifiz Bezi’dir aslında. “Ben hazırım, aktif olacağım ama gözlerini kapatıp uyuman gerek” uyarısını gönderir ardarda.

Fakat fluorid sebebiyle bloke olan Epifiz Bezi melatonin salgılayamadığı için uyusanız da aslında melatonin’in salgılandığı uyku evresi olan “derin uyku” moduna geçiş yapamadığınız için uyumamış olursunuz ve yorgun uyanırsınız.

MELATONİN KANSERİ ÖNLEYEN EN ÖNEMLİ HORMON

Daha önemlisi; melatonin kanseri önleyen en önemli hormondur. Melatonin salgılamayan vücudun melatonin salgılayan vücuda göre kansere yakalanma riski 24 kat daha fazladır.

Diş temizliği de şart elbette fakat doğal zararsız dişmacunları da var, hiçbirşey bulamazsanız misvak alın kullanın, en iyi diş temizleyicisidir.

Uyurken de tamamen karanlık bir odada uyumaya özen gösterin. Göz kapalı olsa bile, Epifiz Bezi en ufak bir ışığı bile algılayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!