Devletin dini adalettir, siz adaleti bitirdiniz

featured

2022 yılı Merkezi Yönetim ve Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri kapsamında İçişleri Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde CHP Grubu adına konuşma gerçekleştiren Yaşar Tüzün, İktidarı eleştirdi. Konuşmasının başında “Bu güne kadar çok şey konuşuldu, çok şey anlatıldı.

Uygulanmasını istediğimiz çok farklı konular gündeme geldi fakat İktidar tarafından reddedildi. Sizler sözlerin hepsini dinleyin en güzeline talip olun, ama sizler kimseyi dinlemiyor, ben yaptım oldu mantığında hareket ediyorsunuz. Nisa suresinin 58. Ayetinde “devletin dini adalettir” demektedir.

Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti Devletinde adaleti yok ettiyseniz, adaleti arka bahçesi haline getirmişseniz, adaleti bitirmişsiniz demektir. Liyakatlı kimseye yetki vermediniz, onları dikkate almadınız. Ortak akıl ile hareket etmediniz, ortak aklı egemen kılmadınız. Bütün yetkiyi bir kişiye devrettiniz.

Siz 2002 yılında Keçiören’de halk içinde otururken şimdi 1000 odalı kaçak sarayda oturuyorsunuz. Kamu mallarını sattınız, Kamu arsalarını sattınız. Bugün de Katar’a para istemeye gidiyorsunuz. Gerçekten adaleti yok ettiniz, kalkınmayı iflas ettirdiniz” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün konuşmasının devamında bütçenin kimseye faydası olmadığını ve vatandaşımızın mağduriyetinin devam edeceğini söyledi. Tüzün “Unutmayınız ki sorunun kendinde olduğunu anlamayan insanlar, çözümün başkalarının huzurunu bozmakta bulur.

Sezgin Baran Korkmaz’a Bakanlığın kapısını açıp yurtdışına kaçmasına izin verenler, ülkemizi uyuşturucu ve baronların çadır kurduğu bir ülke haline getirmişlerdir. Ayakkabı kutularına kılıf uydurup, 4 Bakanı yargıdan kaçıranlar hiç kimseye ahlak dersi vermeye kalkmasın.

Görüşmekte olduğumuz bütçe tarihte ilk defa sahipsiz halde kalmıştır. Hazine ve Maliye Bakanı görüşmeler tamamlanmadan görevden affını istemiştir. Af nedir? Bakan tutukluydu da af mı istedi? Geçim derdinde olan vatandaşlarımız bütçede kendine yer bulamamıştır. Bu bütçe kimseye destek vermeyecektir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bütçeye red oyu vereceğiz” dedi.

Son yaptığı enflasyon açıklaması ile gündem olan TÜİK’e de konuşmasında yer veren Tüzün “Tayyip Erdoğan’ı Üzmeyen İstatistik Kurumu kısa adı TÜİK olan Kurum Türkiye’de %21 enflasyon var diyorsa hemen Tarım Kredi Kooperatifi gibi market açsın 83 milyon orada alışveriş yapalım” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün konuşmasının son bölümünde ise yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı Cumhur İttifakını yenecektir dedi. Tüzün “Unutmayınız ki sadelik, şatafatı yenecek; unutmayınız ki adalet, zulmü yenecek; unutmayınız ki helal, haramı yenecek ve yine unutmayınız ki liyakat mülakatı yenecek ve en sonunda da yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı Cumhur İttifakını yenecek. Gidiyor gitmekte olan, Geliyor gelmekte olan” diyerek konuşmasına son verdi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!