Deprem gerçeğini görmeyen bozuk düzeni değiştirmeye mecburuz

featured

Her zaman olduğu gibi milletimiz bu depremde de birlik beraberlik ve devlet millet el ele anlayışı içinde deprem yaralarını sarmak için seferberlik yaparak büyük millet olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Milletimizle gurur duyuyoruz.

Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz deprem ülkesidir. Belli aralıklarla ülkemizin farklı yerlerinde depremler olmakta, binalar yıkılmakta, ölümler olmaktadır. Bizim ülkemiz gibi deprem ülkesi olan Japonya’da çoğu 9 büyüklüğünde depremler olmasına karşın can kayıpları olmamaktadır.

Japonya örneği de gösteriyor ki deprem öldürmüyor; binalar öldürüyor…
Bunca depremlere ve ölümlere karşın şimdiye kadar imar ve iskan sisteminin sorgulanmaması ve gerekli adımların atılmamış olması üzücüdür ve düşündürücüdür.

Bu depremde yaralarımızı sardıktan sonra ivedilikle şunlar yapılmalıdır:
× Olası İstanbul ağırlıklı Marmara depremine de hazırlık olması bakımından acilen Deprem Ordusu kurulmalıdır. Kurulacak Orduda askerlerimiz ve gönüllü yurttaşlarımız olmalı, depremle ilgili her türlü alet ve malzeneler hazır bulundurulmalıdır.
× Depreme dayanıklı bina yapma konusu anayasa maddesi yapılmalıdır.
× Depremlerde yaptıkları binaları yıkılan müteahhitlerin çalışma izinleri iptal edilmelidir.
× Müteahhit mesleğini yapmak için inşaat mühendisi olma şartı getirilmelidir.
× Bina yapacak olan müteahhitler ve yapı denetim görevlileri Belediye Meclislerinde yemin ettirilmelidir.
× Mevcut müteahhitler ve mesleğe yeni başlayacak olan müteahhitler için Japonya’ya inceleme ve araştırma gezisi düzenlenmelidir.
× Ovalara yapılmış tüm binalar yıkılmalı, yerleşim yerleri yamaçlara kaydırılmalı, ovalar tarıma açılmalıdır.
× Çok katlı binalar yapılmamalıdır.
× İmar affı bir daha asla getirilmemeli, depreme dayanıksız bina yapanlara, onaylayanlara ağır cezalar verilmelidir.

Herkesin gördüğü üzere düzen bozuk. Bozuk düzeni değiştirmek, insan hayatına, hak ve adalete önem veren hakça bir düzen kurmak için rahmetli Bülent Ecevit ve rahmetli Necmettin Erbakan çok uğraştılar ama başaramadılar. İnşallah başta imar işleri olmak üzere milletimize huzur, refah ve sağlık getirecek yeni bir düzeni milletimizin tamamıyla bütünleşerek kuracağız inşallah.

Milletimiz ve devletimiz yararına olacak her işin takipçisi olacağımın kamuoyumuz tarafından bilinmesini istiyorum.
Saygılarımla…
Mustafa AKSU
CHP BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!