Değerlerimiz sembollerimiz siyasetçilerin oyuncağı değildir

featured

Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Celalettin Ateş yaptığı açıklamada “Osmanlı imparatorluğu bizim geçmişimizdir.Şanlı tarihimiz olarak bizim için övünç kaynağı gurur duyduğumuz, cihan imparatorluğunu ilimiz sınırları içinde Söğüt’te küçük bir grup olarak gelen, Türklerin soyunun geldiği Oğuzların Bozok kolunun 24 boyundan biri olan Kayı aşireti gücü cesareti ve büyük bir başarı göstererek ancak zorluklar, acılar çileler çekerek bedel ödeyerek kurmuştur.

BÖYLE BİR TARİH BAŞKA İLDE YOK

İki ok ve bir yaydan oluşan bu sembol Kayı boyunun sancağıdır, Kayının kelime anlamı güç, kuvvet kudrettir. İşte bu sembol bizim manevi derinliklemizde çok değerlidir, şanlı Osmanlı imparatorluğu ilimizde kurulmuştur, ve böyle bir tarih ülkemizde başka ilde yoktur.

Yine kurtuluş savaşında Atatürk’ün siz orada sadece düşmanı değil milletin makus talihini yendiniz sözü bu topraklarda yapılan İnönü savaşlarında düşmanın belinin kırıldığı ildir Bilecik, işte bu yüzden kuruluş ve kurtuluşun beşiğidir ilimiz.

Kuruluştan kurtuluşa bu gurur övünç kaynağımız şanlı Osmanlı imparatorluğu arması, Kayı sancağı, Türk bayrağı bizim için değerlidir, yine imparatorluktan Cumhuriyete, öncekilerle birlilikte Ertuğrulgazi ve Osmanlı padişahları ile Atatürk bu milletin ortak değerleridir, Cumhuriyet öncesine değer vermemek itibarsızlaştırmak bu millete ihanettir.

İLİMİZİ DEĞERLERİMİZDEN TEMİZLEME GAYRETİ İÇİNDESİNİZ

Sayın Bilecik Belediye Başkanı 31 mart 2019 dan beri Osmanlı minyatürlerini sildin, Osmanlı imparatorluk armasını bakımsız bırakarak içimizi sızlattın, şimdide Kayı sembolünü sökerek adeta ilimizi değerlerimizden temizleme gayreti içindesiniz. Hiçbir gerekçe sembollere saldırıya örtü olamaz.

Açıklamanızda yaptığınız çalışmadan dolayı kaldırdığınızı beyan ediyorsunuz, amenna çok iyi niyetle düşünelim, olabilir ancak o söktüğünüz sembolü yerine koyacağınızı açıklamadınız, başka daha güzel bir yere koyacağınızı açıklamadınız, kaldı ki yıktıklarınızın getirdiği ses kadar bir tane tarihi bir yapı yaptığınızı göremedik duymadık ses çıkmadı.

GEREKEN TÜM PLATFORMLARDA ARDINI ARAYACAĞIZ

Sayın Bilecik Belediye Başkanı bu tarihi gurur sembollerini İlimizin her köşesine gururla yaparak şehrimizin tarihini anlatmak bu tarihi turizme ve ilimize gelire dönüştürmek varken, bakın çevre yolunda Kayı sembolü var. Her gün onlarca araç durup insanlar o merdivenleri tırmanıp resim çekiyorlar, yapanlardan Allah razı olsun. Sakın burada siyasi bir düşünce için söylediğimizi sanmayın, sizde gerçekten güzel bir sembol yapın çiçeklerle size de teşekküre gelelim. Ancak kaldırdığınız kayı sembolünü yerine koymaz iseniz iyi niyetli bir çalışma olmadığını düşünerek gereken tüm platformlarda ardını arayacağız. Bu milletin ortak değerleri, sembolleri siyasetçilerin oyuncağı değildir.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!