Çocuk istismarı ve şiddete karşı farkındalık oluşturdular

featured

Güneşspor kulübü yardımlaşma dayanışma ve etkinlik grubu başkanı Ümit Kök konu hakkında yaptığı açıklamada şunları belirtti;

“Çocuk istismarı vakalarının önlenmesi amacıyla caydırıcı nitelikteki cezai müeyyidelerin en üst sınırdan verilmesi, meselenin hukuki boyutu bir yana, eğitim faaliyetleri yoluyla da bütün okul kademelerini kapsayacak şekilde hem velilere hem de öğrencilere yönelik farkındalık çalışmalarının giderek yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Öte yandan üniversitelerde çocuk istismarı ve pedofili ile ilgili lisansüstü ve doktora çalışmalarının teşvik edilmesi hususuna öncelik verilmelidir.

Türk milletinin toplumsal huzur ortamında geri dönülemez yaralar açmaya başlayan, Türk milletinin fertleri arasındaki güven bağlarının zayıflamasına ve hatta kopmasına sebep olan çocuk istismarı vakaları, başta devlet kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları nın birlikte gerçekleştireceği planlı, etkin projeler ve çalışmalar ile Türkiye gündeminden ilelebet uzaklaştırılabilir.

Bu hususta Bozüyük Güneş Kulüp Yardımlaşma Grubu olarak farkındalık yaratıcı faaliyetler yürütme noktasında çalışmalar yürüteceğimizi ve çeşitli paydaşların katılımıyla ortaya koyulacak çalışmalarda da gönüllü olarak destek vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!