ÇİN’DE YAŞAYAN BOZÜYÜK’LÜ “YALAN KORONO VİRÜSÜNDEN HIZLI YAYILIYOR”

featured

Korona Virüs Salgınına Karşı Çin’den Tavsiyeler

Ülkemizde de Korona Virüsünün ilk vakasının yaşanması sonrası ülkemizdeki haberleri takip ediyorum. Bu süreci başından sonuna Çin’de yaşayan biri olarak bu hastalık klasik bir grip virüsü gibi kolayca yayılabilen bir hastalık fakat korkmaya veya panik yapmaya gerek yok.

Çünkü bireysel koruma önlemleri ve devletin önlemleri sayesinde çok sorun teşkil etmeyecek bir hastalıktır. Hastalık daha çok kronik hastalığı bulunanlar, yaşlılar için daha sorun teşkil edicidir ve ölüm oranı çok düşüktür.

Hastalığın yaşandığı ülkelerde hastaların sadece %2’si hayatını kaybetti. Korona Virüsüne karşı korunmak için öncelikle kalabalık ortamlarda çok bulunmamak, ellerimizi sık yıkamak, kişilerle veya nesnelerle temas sonrası elimizi yüzümüze götürmemek (özellikle ağız ve göz), vücudumuzu güçlü tutacak beslenme ve mümkünse maske kullanmak önemli önlemlerdir.

Yalan Korona Virüsünden Hızlı Yayılıyor

Ne yazık ki yalan korona virüsünden daha hızlı yayılıyor. Bu süreçte yalan haberin yayılması ülkemiz için çok daha tehlikelidir. Yalan haberler ülkemizde panik halinin yayılmasına hizmet eder.

Bu süreçte sadece resmi kaynakların haberlerine güvenelim ve asılsız haberlere inanmayıp, özellikle sosyal medyada yayılmasına aracı olmayalım. Birçoğumuzun sahibi olduğu sosyal medya araçlarında ne yazık ki, gerçek olmayan haberler yayılıyor.

Örneğin bu süreci en başından Çin’de yaşamış ve neredeyse atlatmış biri olarak söylemek gerekirse Çinlilerin Korona virüsünde ki en büyük başarısı halk ile devletin işbirliğidir. Halkın devletin yaptığı çağrılara uyması ve güveni, panik havasının oluşmasını önledi. Bizde aynı sağ duyuyu yaratalım sosyal medyada her gördüğümüze inanmayalım sadece devletin resmi kaynaklarına güvenelim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!