CHP Kadın Kollarından ortak basın açıklaması

featured

CHP Bozüyük kadın kolları başkanı Nuran Kamalı Şahin ve Chp 81 İl Kadın kolları, son zamanlarda artan kadın cinayetleri hakkında ortak bir basın açıklaması düzenledi. CHP Bozüyük İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin yaptığı basın açıklamasında;

” Tüm Dünyada ve Türkiye’de Koronavirüs (Covid 19) ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki korona salgını süresince en çok etkilenen kesim; işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve tabii ki kadınlardı.
Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük. Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştü.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ

Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Daha birkaç gün önce Konya’da Nargül Yıldız, Muğla’da Zeynep Şenpınar, Manisa Gülnur Kocabaş, Rize’de Rukiye Çerman ve Diyarbakır’da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi.

Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek! Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır.

BİZ ŞİDDETİ ÖVEN TÜM YAKLAŞIMLARI TEŞHİR EDECEĞİZ

Katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 6284 sayılı Yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur.

KADINLARIN ÇIĞLIKLARININ YÜKSELMEDİĞİ BİR HAYATI KURACAĞIZ

Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz! Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz, 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız, İstanbul sözleşmesini tartışmaya açmanıza izin vermeyeceğiz. Aile içinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz.

“Kadınların Ölmek İstemiyorum”, “Ölmeden Korunun Beni” Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız. Yan yana gelerek, dayanışarak, kazanacağız. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz! Bu memlekette özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği şehirleri edeceğiz. Yaşasın kadınlar! Yaşasın mücadelemiz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!