CHP ilçe başkanı İhsan Esel açtı ağzını yumdu gözünü

CHP ilçe başkanı İhsan Esel açtı ağzını, yumdu gözünü

CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel gündeme dair konularla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Esel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Pandemi sürecinde halkın belediyesi vatandaşları yalnız bırakmadı

Kıymetli Bozüyüklüler, Sevgili Hemşehrilerim;
Korona pandemi sürecinde 11 ayı geride bıraktık, bu illet yüzünden hayatını kaybeden değerli hemşerilerimize Allahtan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tedavi görmekte olanlara ise acil şifalar dilerim. İnşallah bu kötü dönemi bir an önce atlatırız, ama bu 11 aylık yakın geçmişi şöyle bir hatırlarsak;

Hastalık başladığında maalesef tedbir, kısıtlama ve önlemler zamanında alınamadı, hazırlıksız ve tabiri caiz ise can havli ve yetki karmaşası ile önlemler uygulanmaya başladığında başta halkımız olmak üzere cefakâr sağlık çalışanları çok yıprandı.

Küçük esnaf yalnız bırakıldı, âdeta kaderine terk edildi, vergi indirimi, devlet desteği beklerken, borçlarını öteleyerek, hatta yeni krediler vererek iyice felakete sürüklendi… Diğer taraftan maske zorunlu hale getirildi ama vatandaşın maskeye ulaşımı engellendi, satışı yasakladı, SMS ile kişi başı 5 maske dediniz, onu da dağıtamadınız. Maske fiyatları karaborsada tavan yaptı. İşte belediyemiz bu günlerde, çarşıda, pazarda stantlar kurarak ücretsiz yaklaşık 400.000 tane maske dağıttı. Karantinaya alınan ailelere gıda ve erzak dağıttı…

Bozüyük’te küçük esnaflar kepenk kapattı

Hüsnü bey sen bırak dış politikayı, Doğu Akdeniz’deki, Libya, Suriye’deki çıkarlarımızı, onları vekillerimiz, Ankara’dakiler takip eder merak etme, sen Bozüyük’e bak, kaç tane küçük esnaf kepenk kapattı, kaçı batmak üzere, kaçı evine ekmek götüremiyor hiç araştırdın mı, gidip hallerini sordun mu?

Soramazsın çünkü onların yüzüne bakacak, yüzünüz yok! Sen bırak CHP Genel başkanına laf atmayı, onu Ankara’daki ağabeylerin yapar, seçilebilseydin belki, sende o zaman bunları konuşabilirdin. CHP Mersin milletvekili Sn. Ali Mahir Başarır’a sistematik bir linç kampanyası başlattınız (gerçi sen geç kaldın, 15, gün oldu…), sayın milletvekili diyor ki;

“Orduya satılmış diyen alçaktır, haindir, şerefsizdir! Amma, şehitlerimize KELLE diyen ondan daha alçaktır, şerefsizdir…” buyur, buna ne diyeceksin.

Bozüyük seçmeni Muratdere Ormanlarını peşkeş çekeseniz diye mi İl Genel Meclisi üyelerinize oy verdi?
Muratdere bakır madeni için senin sözlerini aynen söylüyorum, diyorsun ki;

“İl Genel Meclisinde kabul oyu verilen sadece yatırımcı firmanın 21 tane devlet kurumunun görüşünü alması CED sürecinin başlatılmasıdır. İl Genel Meclisinin bu tür kararları çevreyi ilgilendiren faaliyetleri söz konusu 21 kuruma havale etmekten başka bir şey değildir. Belki de bir kurum olumsuz görüş bildirecek ve bu proje onaylanmayacaktır.’’

Bundan 3 sene önce milletvekilimiz Yaşar Tüzün’ün büyük uğraş ve cabaları ile, sizlerin de girişimiyle 2017 yılında CED raporu olumsuz verilmedi mi. Bunu da tüm halkımıza sizin İl Başkanınız ve sadece sizin bir müjdenizmiş gibi vermedi mi? Şimdi ne değişti, YATIRIMCI FİRMA MI değişti, Bozüyük seçmeni Muratdere Ormanlarını peşkeş çekeseniz diye mi İl Genel Meclisi üyelerinize oy verdi. RED oyu verseydiniz de bunları konuşur tartışır olmasaydık ne olurdu?

İnsanların yüzüne bakacak, bu işi savunacak, tutunacak bir dalınız yok, bu savunma girişiminiz de çok komik…
Bu mu işini, siyaseti aşkla yapan zihniyet, bu mu vatan sevginiz, toprak sevginiz, yazıklar olsun.
Birde arıtma tesisinden bahsediyorsun, yahu insana sormazlar mı 20 yıldır siz niye yapamadınız, iktidar gücü ve bütün devlet imkânları, değerli bakan hemşerilerimiz varken…
Ama neyse üzülme biz yapacağız, fizibilite çalışmaları aşamasında, bitince görürsün.

Bozüyük OSB, Akp eseri değil

Bir kere şu yanlışını da düzeltmek lazım; Bozüyük OSB, senin dediğin gibi bir AKP eseri değil, 1997 yılında benim de Belediye Meclisi üyesi olduğum dönemde yine Mehmet Talat BAKKALCIOĞLU zamanında ve onun önderliğinde kurulmuştur. Eğer o dönem siyaset yapılmayıp Bakkalcıoğlu Başkanımızın ilk yaptığı proje gerçekleşmiş olsaydı Bozüyük bir Bozüyük daha olmuştu, eğer bunları öğrenmek istersen senin büyüklerin bilmiyorsa ben anlatabilirim.

Bu ayıbınızı her şeyi sahiplenme hırsınıza, aşkınıza veriyorum. Ve gelişen Bozüyük için buraya verilmesi düşünülen SU MİKTARI, Karasu havzasının, Bozüyük şehir şebekesi su debisinin ve diğer beslenen kaynakların varlığına ve sürdürülebilirliğine zarar vermeyecek miktardadır. Bunların hesabı, kitabı yapılmıştır merak etme…

Büyük işler büyük yürek ister

Su kesintileri ve kalitesi su hizmeti, maalesef şehir şebekesi alt yapı, temiz su ana boruları pik döküm ve 1930 yılından kalma, revize edilen tali hatlar ise 1985…Dolayısıyla doğal bir yıpranma var. Sizin döneminizde de olan su arızaları sebebiyle dönemin başkanı, Dünya Bankası IPA projesine başvurmuş sağ olsun ve Dünya bankası projeyi kabul edip %85 hibe kredi desteği vermeyi kabul etmiş.

Buraya kadar her şey güzel, fakat siz bu büyük işe, değişime cesaret edip başlayamamışsınız, zaman geçtikçe, Dünya Bankası size olan inanırlığı ve güveni kaybettiği için, hibe kredi oranını %85 den, %65 e düşürmüş… Maalesef ona hiç cesaret edememişsiniz ve bu gün durum malum… Ama merak etme o konuda da çalışmalarımız var, bu büyük işi de yapmak bize nasip olur inşallah. Büyük işler, büyük yürek ister…

Giydirmelerle şişirdiğiniz su tahsilat faturası

Su parasına gelince, doğru biz sudan ücret almayacağız dedik, ama sizin şark kurnazlığınızla, atık su, çöp vergisi, vs. GİYDİRMELERLE şişirdiğiniz su tahsilat faturası gerçeği ile karşı karşıyayız. Biz tüm dünya su forumunun kabul ettiği “çekirdek aile aylık su gideri 8 ton” birimine istinaden, yaklaşık çekirdek Türk ailesi 4 kişi kabul edilir mantığıyla bu gideri 10 ton baz aldık, mevzuat ve kanun gereği sembolik bir ücret ile 10 ton… Fazlası su sarfiyatını önlemek amacı ile katmalı ücretlendirme tarifesine girsin dedik…

2020 Bütçe çalışmalarında yapılan bir sehven hatayı, ucuz siyaset malzemesi yapmaya kalktınız, arkadaşlar SEHVEN hata nedir? Anlatayım, yani düzeltilebilecek, zarar kaybına neden olmayan hatadır. Plan bütçe komisyonundaki arkadaşlar (2 CHP, 1 AKP ) zaten bunları kontrol edip düzeltmek için o komisyondalardır, yani işleri budur, mecliste yaygara yapmak değildir, sadece el-kol indir, kaldır yapmak için meclis ve komisyon üyesi değillerdir.

Sayın Belediye Başkanımız mecliste bunu açıklamak için, sehven hata nedir? Gelir kaybı nedir? Kamu zararı nedir? Geçmiş dönemden 2 örnek vermiştir. İstenirse daha çok da örnek verilebilir.

Tedes’in Bozüyük işletmesinde kimler kaç lira maaşla çalıştı?

Sizin döneminizde TEDES e neden bu kadar imtiyaz verildi? Tedes’in Bozüyük işletmesinde kimler kaç lira maaşla çalıştı, bunların cevabını verebilir misiniz sayın başkan?

Evet kıymetli hemşerilerimiz, amacımız eski bağcıyı dövmek değildir, sansasyon, polemik yaratmak da değildir, yargıya gitmesi gereken konular zaten gitmiştir, bundan sonrada tespit edilenler gidecektir kimse merak etmesin. Çok yakın bir zamanda mesela yargıda karar aşamasında olan bir dava da sonuçlanacaktır büyük ihtimalle. Hep beraber bekleyip görelim.

Paylaşmak güzeldir… Verilen sözde durmakta..

Bozüyük Çarşı Projesi 1. Etap hafriyat çalışmaları başladı. Çalışmalarda fore kazıkların çakılması işlemi tamamlanırken hafriyat devam ediyor.
2 Bölümden oluşacak Bozüyük Çarşı Meydan Projesi’nin toplam inşaat alanı 8.800 M² olan ilk kısmının 2.501,50 M²’lik bölümünde Meydan düzenlemesi, 1.650 M²’lik alanda ticari birimler, zemin katta 12 adet 1. katta 4 adet olmak üzere toplamda 16 adet iş yeri ve zabıta birimi ile 5.796,60 M²’lik bir alanda da 200 Araçlık kapalı Otopark alanı yer alıyor.

2. bölümde ise Kurtuluş Savaşı Müzesi ve 30 metre yüksekliğinde ilçe manzarasına hakim bir seyir terası ile Eskişehir girişinden Bilecik, Bursa çıkışına kadar tüm güzergah boyunca görülebilecek bayrağımız yer alacak. Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde Kurtuluş savaşının, İstanbul’un işgalinden en son Cumhuriyetin ilanına kadar olan tarihsel süreç anlatılacak.

Söz verdiğimiz gibi, sizin 20 senedir beceremediğiniz, Saraycık caddesinde yanlış yapılmış ve sorun yaratan kavşağı düzelttik. Belediyemiz tarafından Saraycık Köprüsü yanına yapılan yeni karayolu bağlantı köprüsü ile kavşaktaki trafik keşmekeşi sona erdi.

Bozüyük Belediyesi 4 Eylül Kültürel ve Sosyal Tesisinin yapımı devam ederken çalışmalar bitme noktasına geldi.
Zemin katta yer alan 550m² inşaat alanına sahip Bilgi Evi büyütülerek, 0-36 aylık yaş grubu için 20 kişi, 37-66 aylık yaş grubu için 40 kişi kapasiteli 675 m² inşaat alanına sahip KREŞ olarak revize edilmiştir.
Zemin katta 200 m² inşaat alanına sahip Kafeterya alanı Cezmi Or Caddesi cephesine taşınmıştır.

1. Katta yer alan 360 kişi kapasiteli Düğün Salonu alanı büyütülerek 600 kişi kapasite olarak revize edilmiştir.
Çatı imalatı TONOZ ÇATI olarak revize edilmiş ve cephelerde değişiklik yapılmıştır.
Bozüyük Belediyesi Yeşilkent Kültürel ve Sosyal Tesisi inşaatında son ince işçilikler devam ederken bina bitme aşamasına geldi.

Zemin katta yer alan 290 m² market ve markete ait depo alanı 445 m² olarak revize edilmiştir.
Muhtar odası ve Derslik olarak ayrılan alan Rezerv Alan olarak düzenlenmiştir.
1. katta yer alan Düğün Salonu Çok Amaçlı Salon olarak düzenlenmiştir.
Zemin katta yer alan Spor Salonu 1. Kata alınmıştır.
Dış cephede görünüşlerde değişiklik yapılmıştır.

Sevgili Bozüyük’lü hemşehrilerim. Maalesef 100 yılda bir ortaya çıkan bu pandemi illeti ne yazık ki bizim iktidarımıza denk geldi. Biz buna rağmen bu zorlu dönemde halkımızın zaruri ihtiyacını karşılamak için elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu pandemi illetinin dünyayı ve ülkemizi bir an önce terk etmesi dileklerimle.
Hepinizi en içten duygularla selamlıyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”

Basın Açıklamasını izlemek için tıklayın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!