CHP Bilecik milletvekili aday adayı Mustafa Aksu “Engelsiz yaşam için el ele vermeliyiz”

featured

Hiçbir engelin seçim olmadığını, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen CHP Bilecik milletvekili aday adayı Mustafa Aksu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları belirtti;

ÇÖZÜMLER ÜRETMEK EN ÖNEMLİ SORUMLULUKLARIMIZIN BAŞINDA GELMEKTEDİR

Toplumsal yaşam içinde engelli konumunda olan ve bu durum nedeniyle yaşamlarını sürdürürken zorluklar çeken, çeşitli engellerle karşılaşan binlerce yurttaşımız vardır. Engelli olmak, insanın iradesi dışında gelişen bir durumdur. Bir gün hepimizin engelli durumuna düşebileceğimizi hiç aklımızdan çıkartmamamız gerekmektedir.

Engelli yurttaşlarımız herkes gibi çalışmak, okumak, üretmek, eğlenmek, kültür-sanat faaliyetlerine katılmak, spor etkinliklerine katılmak, toplumsal yaşama etkin katılmak istemektedir. Ancak, toplumsal yaşama katılırken çoğu kez insanların duyarsızlıkları, anlayışsızlıkları, empati yapamamaları nedeniyle engellerle karşılaşmaktadırlar.

ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZI BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN HATIRLAMAMIZ GEREKİR

Engelli yurttaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, engelsiz yaşam için mücadele etmek, konuyla ilgili duyarlı davranmak, her yurttaşımızın temel görevidir. Engelli yurttaşlarımızı sadece her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde değil, her gün hatırlamamız gerekir.

ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK GÖREVİMİZDİR

Engelli yurttaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak, kamu ve özel sektörde daha fazla isdihdam yaratmak, engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşama daha fazla katılmalarını sağlamak için devlet kurumlarımız-belediyelerimiz-sivil toplum kuruluşlarımız, sendikalarımız ve yurttaşlarımız el ele omuz omuza olmaya mecburdur.

Bu duygu ve düşüncelerle engelsiz yaşam için gece-gündüz demeden mücadele yürüten dostlarımızı saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!