Camiliyayla hazır ol! Büyük çed raporu ile başka bir talibin var

Camiliyayla köyü civarında açılmak istenen mermer ocaklarına talepler birtürlü bitmiyor. Kamuoyu "ormanlık bölgede ne vardı da mermeri bu kadar değerli kılan" diye tartışa dursun, şimdi de Bursalı bir maden şirketi 99.84 hektarlık saha için büyük Çed'e başvurdu.

featured

Edinilen bilgiye göre Bursa merkezli Rey maden sanayii ticaret anonim şirketi, Camiliyayla köyü civarında 99.84 hektarlık saha için büyük ÇED’e başvurdu. Maden şirketinin de Nisan ayının 2’sinde halkı bilgilendirme toplantısı yapacağı, toplantı yapılacak yerin büyük ihtimalle Camiliyayla köyü olabileceği de gelen iddialar arasında.

İSTENİLEN ALAN BOŞLUKSUZ ORMAN

Büyük ÇED’e başvurulan sahanın tamamı boşluksuz orman oluşu ve ormanlık alanın çamlık, kuzey-kuzeybatı kısımlarının ise göknar ağaçlarından oluşmaktadır. Bu bölgenin başka bir özelliğide, diğer projelerde istenilen alanların köy hudutları içerisinde kalırken, Rey Madenciliğin 99.84 hektarlık sahada istediği alan ise, kuzu deresinden itibaren hiçbir köy hudutunda kalmayışı.

Raporda yazılana göre “Projeye ait izni istenilen 99.84 hektarlık ruhsat alanı içerisinde, ruhsatın tamamı olan 99.84 hektarlık ÇED alanı 60.54 hektar açık işletme, 37.12 hektar pasa alanı, 826 hektar toprak depolama alanı, 3660 m2 şantiye alanı, 987 hektarlık stok alanı yer alacaktır” (yani sahanın tamamını kulanacığım) denilmektedir.


İLGİLİ YAZILAR:
»NE CAMİLİYAYLA’ MIŞIN BE ! TALİBİN BİTMEDİ !
»CAMİLİYAYLA KÖYÜ MADENE KARŞI İMZA TOPLADI
»CAMİLİYAYLA KÖYÜ’NÜN NUR TOPU GİBİ BİR MERMER OCAĞI OLUYOR
»TÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI MADENLER İÇİN TEK YUMRUK
»ÖYLE YERLERİMİZ VAR Kİ BİZİM KARADENİZ İLE BOY ÖLÇÜŞÜR
»CAMİLİYAYLA KÖYÜNE MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!