Bu haksızca uygulamaya iki cihanda hakkımı helal etmiyorum

featured

Bozüyük’te bir işletmecinin sosyal medyada yazdıkları, yaşadıkları durumun ne kadar vahim ve içler acısı olduğunu gösterirken, genelgedeki ayrımcılığa da dikkat çekti. Yazıyı lütfen elinizi vicdanınıza koyarak öyle okumanızı tavsiye ederim;

HER FIRSATTA BİZLERİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİP KAPATIYORLAR

“Yine küçük esnaflar listede, yazık çok yazık, eğer virüsle mücadelede başarılı olunacaksa topyekün mücadele edilmeli. Her gün fabrikalardan sayısız işçi virüs testinde pozitif çıkıyor, bunlar evlerine geliyor, çocuklarına
bulaştırıyor, arkadaşlarına bulaştırıyor. Biz küçük esnafı kapatmak sadece adaletsizlik olur.

Bizim toplam müşteri sayımız 50 yada en fazla 100 kişi, fabrikalarda 1000’lerce kişi var alış veriş merkezleri yine öyle, fakat alış veriş merkezlerinde ufak bir saat kısıtlaması var, sadece küçük esnafın kapatılması hiç adil değil. Ayrıca zincir marketlerde hiç bir güvenlik önlemi yok, bırakın güvenlik önlemini dezenfekte standı bile yok, olsada boş. İçinde çoğu zaman dezenfekte yok, uyarı levhaları hele sosyal mesafe kuralları hiç yok, sayı sınırlaması hiç mi hiç yok. Bir ürünü özellikle promosyon ürünleri, binlerce kişi elle temas ediyor.

Her fırsatta bizler günah keçisi ilan edilip kapatılıyoruz, bu karar çok acımasızca bir karar oldu. Çünkü biz aylarca kapalı kaldık, kaderimizle baş başa yalnız bırakıldık. Eğer virüsle mücadele edilecekse sadece küçük esnafla değil, topyekün mücadele edilmeli. Eğer kapatılacaksa her yer fabrikalar dahil en az 15 gün kapatılmalı.

BİZ KÜÇÜK ESNAFLAR GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLİZ

Biz küçük esnaflar günah keçisi değiliz bilim kurulu üyeleri veya sağlık bakanı yada çalışma bakanı fabrikalarda çalışanların testi pozitif olan sayısını bir açıklasınlar, ozaman gerçekler ortaya çıkacaktır. İşin ilginç tarafı bizler ve bizim gibi kapatılan işletme sahiplerinde ve bütün işletmelerimizin çalışanlarında çok şükür hiç bir pozitif vakaya rastlanmamıştır, fakat fabrikalarımızda her gün yüzlerce kişiye pozitif tanı konuluyor.

Bir aile bireyinde bile virüs çıksa, hane halkı ve yakın temas ettikleri hemen karantinaya alınıyor. Şimdi soruyorum size hangi fabrika karantinaya alındı? Hangi Fabrika kapatılmış acaba, bunun cevabını vicdanen verebilen varsa ben alınan bu kararın samimiyetine inanacağım.

ZENGİNİN EKONOMİSİ DÜŞÜNÜLÜRKEN BİZLER NEDEN DÜŞÜNÜLMÜYORUZ?

Ama malesef zengin malına mal katsın, üretim durmasın para babalarına dokunulmasın, küçük esnaf virüs bulaştırıyor diye kapatılsın. Bizim için vatan her şeyden önce gelir, devletimizin aldığı kararlara sonuna kadar saygı duyar ve destekleriz. Vatanımız için gerekirse canımızı veririz, fakat zenginin ekonomisi düşünülürken biz neden düşünülmüyoruz.

Aylarca kapalı kaldık “bize ne derdin var ?” diye hiç bir devlet yetkilisi sormadı. Kalabalık ortam olan mekanlar diye bahsediliyoruz, bilim kurulu üyeleri ve yetkili merciiler her gün televizyonlarda demeç vermek yerine fabrikaları gezsinler. Çalışanlar ne şartlarda çalışıyor, nasıl bir kalabalık ortam var görsünler. Oradan çıksınlar büyük zincir marketleri gezsinler, sonra alış veriş merkezlerini, oradan bankaları sonra resmi kurum ve devlet dairelerini.

İnanınki gerçekten bunları yapsalar biz küçük esnafı kapattırdıkları için vicdan azabı çekerler ve özür dilerler. Yazık çok yazık, adalet siz bir karar ve bu karar yine Küçük esnafa alınmış bir karar. Benim üç tane çocuğum var biri daha bir yaşında. En başta haksız ve yalnış karar alan bilim kurulu üyelerine daha sonra bu kararı onaylayan her keze çocuk çoluğumun rızkıyla oynayan hatta çalışanlarımızın rızkıyla oynayan her keze, iki cihanda hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bu karar taraflı bir karar tarafsız ve gerçekten samimi bir karar olsaydı, bütün esnaflar ve bütün işletmeler kapatılırdı ve en fazla 15 gün bize yeter ve herkes virüsten kurtulurdu.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!