Bozüyük’te ondan başka Çello çalan yok

featured

2003 doğumlu, 17 yaşındaki Haktan Emir Elibol, girdiği yetenek sınavını birinci sırada tamamlayarak Erzurum Güzel Sanatlar Lisesine girdi. Erzurum Güzel Sanatlar Lisesinde 2 yıl okudukan sonra Eskişehir Atatürk güzel sanatlar lisesine naklini aldırıp öğrenimini burada devam etmekte ve son sınıf okumakta.

Kendisi hakkında bilgi veren Haktan Elibol yaptığı açıklamada;
“Hobi olarak müzikle de uğraşan ve bağlama çalan amcası Güven Elibol sayesinde müziğe ilgi duymaya başladığını belirten Haktan Emir Elibol, “Güven amcamın kuaföründe çırak olarak çalışırken, kendisinin zaman zaman bağlama çaldığını gördüm ve çıkan sesler hoşuma gitti. Daha sonra gitarist olan Tolunay Atacan Ekinci sayesinde gitarla tanıştım ve ‘ben de gitar çalmalıyım’ dedim” şeklinde konuştu.

“Müzik öğretmenliği yapan Niyazi Kadir Mumcu’nun yönlendirmesi ve yardımlarıyla 5 buçuk ayda gitar çalmayı öğrendiğini dile getiren Elibol, “Aslında güzel sanatlar lisesine gitmem konusunda kimse beni yönlendirmedi. Sadece bazı öğretmenlerimin yeteneğimden dolayı tavsiyeleri olmuştu. Bu sınava herkes kurs alarak hazırlanıyordu ancak ben imkânım olmadığı için kurs almadan kendi kendime çalışarak bu sınava girdim ve birinci olarak kazandım.” dedi.

Haktan Emir Elibol’un idali, istanbul ve Eskişehir senfoni orkestralarında çalmak istiyor, ancak Ankara Gazi üniversitesi ve İzmir 9 Eylül Eğitim Fakülte’lerinden birisini okuyup müzik öğretmeni olmak istiyor. Bozüyük’te çeşitli yerlerde sahne alan Haktan Elibol, ailesinin her zaman yanında ve arkasında olduğu için kendisini çok şanslı olduğunu belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!