BOZÜYÜK’TE BAŞLATILAN ÜCRETSİZ KUDUZ AŞISI KAMPANYASI 2 GÜN SÜRECEK

featured

İki gün sürecek kampanya yoğun ilgi görürken, bu uygulama ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre sahipli köpekler de belediye tarafından kayıt altına alınıyor. Mezbaha Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Veteriner Hekimliği tarafından Avcılık Kulübü ile birlikte sahipli köpeklere uygulanan kuduz aşısı kampanyası ile sahipli kedi ve köpekler kuduz hastalığına karşı aşılanırken aynı zamanda sağlık kontrolünden de geçiriliyor.


Her yıl sahipli hayvanlara uygulanan ücretsiz kuduz aşısı kampanyasından memnun olduklarını dile getiren ve belediyeye teşekkür eden köpek sahipleri de sesli anons sistemi ile duyurulan kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Kampanya hakkında bilgi veren yetkililer, yapılan aşılamayla birlikte kuduz riskini ortadan kaldırmayı ve ilçedeki sahipli köpekleri kontrol altına almayı amaçladıklarını söyleyerek “kedi ve köpek sahiplerine yardımcı olabilmek amacı ile kedi köpek aşı takvimi, üreme tablosu, kedi ve köpeklerin bakımında nelere dikkat edilmesi gerektiği, kışın araç içerisine saklanabilecek kedi ve köpekler için yapılacak kontroller gibi önemli konularda bilgi veriyoruz. Bu yılki kampanyamız ile yaklaşık 700 sahipli köpeğimize aşılama yaparak kayıt altına almayı hedefliyoruz” dediler.

Yeni Mahalle’de Avcılar Kulübü’nün yan sokağında yapılan ve bu gün başlayan ücretsiz aşılama kampanyası 18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 16:00’da sona erecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!