Bozüyük CHP ilçe başkanlığı “128 milyar dolar nerede ?” afişleri astırdı

CHP de bir süredir hem sosyal medyada hem de parti teşkilatı üzerinden "128 milyar dolar nerede" kampanyası yürütüyor. Bu kampanyaya Bozüyük Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı da katılarak Bozüyük'de muhtalif yerlerdeki billboard'lara, “128 milyar dolar nerede?” yazılı afişler astırdı.

featured

Türkiye’de Berat Albayrak’ın Kasım 2020’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesiyle başlayan döviz rezervleriyle ilgili tartışma büyüyerek devam ediyor. İktidar kanadı tartışmayı “gündem değiştirme” çabası olarak nitelendirirken, muhalefet tarafından siyasi parti binalarına ve billboard’lara, “128 milyar dolar nerede?” yazılı afiş ve pankartlar astırdı.

Bozüyük Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı da yurt genelinde başlayan tartışmaya katılarak Bozüyük ilçemizde birçok yerdeki billboard’lara “128 milyar dolar nerede?” yazılı afişler asarken, Sosyal medya sayfalarından da “CHP Bozüyük ilçe başkanlığı olarak çok basit bir soru soruyoruz. “128 MİLYAR DOLAR NEREDE” diye yazdılar.

Peki 128 milyar dolar tartışması nasıl başladı?

Uluslararası haber ajansları, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına giden süreçte döviz rezervlerindeki düşüşün etkili olduğunu öne sürmüştü. Reuters haber ajansı, geçen aylarda yayımladığı bir haberde, Albayrak’ın istifa ettiği dönemde Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine getirilen Naci Ağbal’ın Mart ortasında görevden alınmasında rezervlerde yaklaşık 130 milyar dolarlık kayba neden olan döviz satışlarıyla ilgili inceleme başlatmasının rol oynadığını iddia etmişti.

Benzer bir iddia da eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan ve şu anda Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Genel Başkanlığı’nı yürüten Ali Babacan tarafından da ortaya atıldı. Ana muhalefet partisi CHP de bir süredir “128 milyar dolar nerede” sorusunu iktidara yöneltiyor.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!