Birinci sırada olsaydım, CHP Bilecik'te birinci parti olurdu

28. Dönem CHP Bilecik Milletvekili Aday Adayı Mustafa Aksu yaptığı basın açıklamasında "ilimizde her kesimden oy alabilecek kişileri bulup liste başlarına koymak, siyasi akıl ve mantık gereğiydi. Ancak bu yapılamadı" dedi.

featured

Mustafa Aksu yaptığı basın açıklamasında şunları belirtti;
“Bir genel seçimi daha geride bıraktık. Seçimin üzerinden üç ay geçti ama seçim sonuçları, seçim sürecinde adaylıklarla ilgili yapılan yanlışlıklar halkımızın bütün kesimlerinde hala konuşuluyor. Toplumumuzda siyasi anlamda değişim umudu ve beklentisi çok yüksekti. Bu olmayınca muhalif seçmende büyük bir üzüntü ve kızgınlık meydana geldi.

Seçimlerin kaybedilmesinin nedenleri halk kesimlerinde ve CHP tabanında tartışılıyor ve CHP’nin yüzde yirmi beşten yukarı doğru sıçrama yapmasının yolunu ve yöntemini bulmaya çalışıyorlar.

MİLLETİMİZ CUMHURİYET HALK PARTİMİZE GÜVENMEK İSTİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemiz ve milletimiz için önemli bir parti. Ülkemizin ve milletimizin ağırlaşan sorunlarını ancak iktidara gelerek Cumhuriyet Halk Partisi çözebilir. Cumhuriyet Halk Partisinin her konuda çözüm üretebilecek ve uygulayabilecek parti içinde ve dışında kadroları vardır. Milletimiz, Cumhuriyet Halk Partimize güvenmek istiyor. Milletimiz, Cumhuriyet Halk Partimizde kendisine tepeden bakmayacak yeni yüzler istiyor. Milletimiz Cumhuriyet Halk Partimize oy vermek istiyor.

SIRALAMALARDA BÜYÜK HATALAR YAPILDI
14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da itiraf ettiği gibi milletvekili sıralamalarında büyük hatalar yapıldı. Hayatlarını emek mücadelesine adamış Bilecik’ten Mustafa Aksu, Edirne’den Engin Çoğal, Antalya’dan Mehmet Balık, Kars’tan Ersin Özbey, İstanbul’dan Gönül Boran Özipek ve Maksut Balmuk, Ankara’dan Levent Akça, Eskişehir’den Ebru Sungar ve Kamber Kahraman sıralamaya dahi alınmadı. Buna benzer tüm illerimizde hatalar yapıldı.

Oyları arttırabilmek için her ilimizde her kesimden oy alabilecek kişileri bulup liste başlarına koymak, siyasi akıl ve mantık gereğiydi. Ancak bu yapılamadı.

BİRİNCİ PARTİ OLURDUK
Büyük bir iddiayla söylüyorum ki, partimiz Bilecik’te beni birinci sıra milletvekili adayı gösterseydi, birinci parti olurduk. Hatta ikinci milletvekilini de çıkartma olasılığı vardı. Çünkü, başta Bozüyük olmak üzere tüm ilçelerimizde siyasette yeni yüz özlemi ve beklentisi vardı. Oy deposu olan Bozüyük, kendi içinden yetişmiş bir kişiyi birinci sırada görmek istiyordu. Hayatlarında hiç CHP’ye oy vermemiş bütün toplum kesimlerinden hemşehrilerimiz benden dolayı oy vereceklerdi. Yani Bozüyük’te tarihte görülmemiş şekilde oy patlaması olacaktı. Bozüyük’ten yükselecek dalga Bilecik merkez ilçemize ve diğer ilçelerimize yayılacaktı. Bu saptamamı anketler de teyit ediyordu. Bizim öngördüğümüz gibi değil de farklı bir sıralama tercih edildi ve sonuçta partimiz Bilecik’te tüm ilçelerimizde ikinci parti oldu.

Siyaset uzun soluklu bir iştir. Siyasette değişimler ve yeniden yapılanmalar kaçınılmazdır. Siyasette uzun vadedeki hedefim önümüzdeki Milletvekili Seçimlerinde birinci sıra adayı olup partimizi birinci parti yapmak, partimizde değişim süreçlerine katkılar yapmak, yeni seçilecek genel başkanın kadrosunda (Benim tercihim ÖZGÜR ÖZEL) MYK Üyesi olarak çalışmaktır.

Uzun vadeli hedefe giderken resmiyette olmasa da ilçe başkanı gibi, İl başkanı gibi, yönetici gibi çalışırım. Önümüzdeki yerel seçimlerde eğer partimiz ismim üzerinde ortaklaşırsa Bozüyük Belediye Başkan Adayı olurum. Emekçi olmam nedeniyle bende fazla para olmaz. Az parayla çok iletişim kurarak seçimin kazanılabileceğini kanıtlarım. Seçilmem durumunda halkçı belediyecilik anlayışını hayata geçiririm. Partimiz başka bir arkadaşımız üzerinde karar kılarsa ve beni de başkan yardımcılığına uygun görürse kabul ederim.

Herkes bilir ki ben görev adamıyım. Siyaset yoluyla ülkemize ve milletimize hizmet etmek istiyorum.
Önümün kesilmemesini rica ediyorum.
Saygılarımla…”

Mustafa AKSU
28. Dönem CHP Bilecik Milletvekili Aday Adayı

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!