Bilecik DEVA Partisi il başkanı Kadir Emre “Asgari ücret sefalet ücretine dönüştü” dedi

featured

Kadir bey hükümetin bundan sonra garanti ödemelerinin ayrıntılı kalemler halinde öğrenilemeyecek olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Geçtiğimiz haftalar içinde bütçede fonksiyonel sınıflandırma tablosunu hükümet kaldırıldı. Hükümet diyor ki “Ben ne harcadıysam bundan sonra tek bir rakam yazacağım, öyle detay falan da açıklamayacağım. Size detay vermeyeceğim” diyor. Yani iktidarın otoyol, köprü, hastane gibi büyük projeler için ne kadar ödeme yaptığı artık öğrenilemeyecek. Milletin Meclis’ine yalnızca toplu tek bir rakam açıklanacak. Hiçbir hukuk kuralını, etik değeri tanımıyorlar.

Bu milletin parasını kullanırken gizli saklı ne yapıyorsunuz? Neyi gizliyorsunuz? neyi saklıyorsunuz? İktidarın otoyol, köprü, hastane gibi büyük projeler için ne kadar ödeme yaptığı artık öğrenilemeyecek. Milletin parasını harcadıklarının farkında değil bunlar. TBMM’ye, milletin Meclis’ine yalnızca toplu tek bir rakam açıklanacak. Şeffaflık en önemli ilkelerden ama, onlar gizlemeyi tercih ediyorlar.

Asgari ücret ve emekli maaşlarına verilecek olan zamlar hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Ülkemizdeki yoksulluk tarihin rekor seviyesinde şu an. Hayat pahalılığı can yakıyor, can alıyor, asgari ücret sefalet ücretine dönüşmüş durumda. Emekli maaşları neye göre arttırılıyor? Memur maaşları neye göre arttırılıyor? Devletin açıkladığı enflasyona göre arttırılıyor.

Gerçek enflasyon değil, yoksulluk ülkede son dönemlerde görmediğimiz kadar hızlı artıyor. Gerçek enflasyonu saklayarak TUİK ve kendilerinin açıkladığı düşük enflasyon oranlarıyla bağlantılı olarak emekliye ve askeri ücretliye yapacakları zamları düşük tutarak, milletimizin istediği gerçek refah ve yaşam seviyesini düşürmektedirler.

Peki Kadir bey hükümetin Türkiye’de tarım ve hayvancılık politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Tarımcılık hayvancılık günü birlik kararlarla yönetiyor, hükümetin bütüncül bir politikası maalesef yok. Hani biz dolara bakmıyoruz diyorlar ya çiftçi, esnaf bakıyor, günlük hayatını direk etkiletiyor. Hükümetin uyguladığı mevcut tarım politikaları, yanlış politikalar nedeni ile öz kaynaklarımızı harekete geçiremediğimiz gibi, dışarıdan tarım ürünleri ithal ederek çözüm üretmeye çalışıyorlar. Güncel olarak milletin üzerinde yük olan gerçek gıda enflasyonu %35-40 arasındadır. Öz kaynaklarımızı harekete geçiremediğimiz sürece çiftçimizin üzerindeki baskıyı kaldıramayız, onları yok ederiz. Zaten çiftçi bu hükümet tarafından yok olma sürecine girmiş durumda.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!