Bilecik Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği tüm sorunlarını valiye anlattı

featured

Konu hakkında bilgi veren Bilecik Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği İsmail Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Dernek olarak Bebka kalkınma ajansı teknik destek hibe programlarına hazırladığımız mesleki eğitime yönelik öncelikle engelli, aileleri ve halka açık projemiz hakkında bilgi verdik, ayrıca şehir içi ulaşımda engellilere yönelik Ücretsiz Seyahat Uygulaması olan, 4736 sayılı Kanun’un 1 inci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları kapsamında Ücretsiz seyahat hakkından yararlanmak istediğimizi, Bozüyükteki Halk Dolmuşlarında engellilerin de faydalanması için üst yazı ile talebimizi takdim ettik.

OTURAK YOLCU TAŞIMA BAHANESİYLE ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ VERMİYORLAR

Şu anda İlçemizdeki dolmuşlar ayakta yolcu taşımaya ve engelli vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım sağlamaya uygun. Mevzuatları oturak yolcu taşıma bahanesiyle, ücretsiz ulaşım hizmeti vermiyorlar, ama araçları ayakta yolcu taşımaya uygun AB standardı önlerinde engelli amblemi var. O zaman mevzuatı da değiştirin bir şekilde engelli vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verilsin.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Kartlı sistem yaparak aylık belli bir oranda ücretsiz binim hakkı verilsin. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından dolmuş başına 900 tl dolmuş başına ödeme yapılıyor. Bu konuda sayın valimiz kanunun bizlere verdiği hakkın uygulaması için gerekli desteği sağlayacağını ifade etti. Bozüyük belediye başkanımızın da desteğiyle şehir içi ulaşımda engellilere yönelik Ücretsiz hizmeti hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Sayın Valimize bizlere gösterdiği hassasiyet dolayısıyla, derneğimiz yönetim kurulu olarak, engellilerimiz adına çok teşekkür ederiz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!