BERNA TOKLU ” GÜÇLÜ KADIN , GÜÇLÜ TÜRKİYE”

featured

Milliyetçi Hareket Partisi Bozüyük kadın kollarına yeni atanan Berna Toklu başkanlığında Kafe Onbir buçuk’ta kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı.Toplantıda yeni kadın kolları başkanı Berna Toklu ” Güçlü kadın ,güçlü yarınlar ,Güçlü Türkiye sözleriyle başlayan konuşmasında “Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya’da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kadınlar ata binip ok atar, top oynar, güreş gibi ağır sporlar yapar ve savaşlara katılırlardı. Toplumda tek eşlilik prensibine bağlı kalınır, ev eşlerin ortak malı sayılırdı. Namus ve iffete büyük bir önem verilirdi.” daha sonra konuşmasına devam eden Toklu “eşimin tam destediğini alarak bu yola çıktım ,içimde yaşattığım milliyetçi duygularımı bu vesileyle artık aktif olarak bu davanın içinde olmam gerektiğini hissettim. Çıkmış olduğum bu kutlu yolda siyasetin kadın elinin değmesi gerektiğine inanarak kadın her yerde olmalı diyorum.” dedi.

Keyifli bir kahvaltının ardından MHP Bozüyük kadın kolları fikir alışverişlerinde bulundular.İstişare toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi bayanlarından yeni başkan Toklu konuşmalarıyla ,söylemleriyle tam not ve destek aldı.
Berna Toklu Anadolu ünivesitesi işletme mezunu olup evli ve iki çoçuk annesidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!