Başkan Bakkalcıoğlu düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı

featured

Projelerimizde önceliğimiz halkımıza dokunmak

Düzenlediği basın toplantısında Bozüyük halkımızın merak ettiği pek çok noktaya değinen Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu halka dokunabilecek bazı ücret indirimlerini hayata geçirdiklerini belirtti. Su ücretlerinde yapılan indirimleri örneklerle açıklayan Belediye Başkanı iki aylık okuma sürecinde 20 tona kadar olan harcamanın tonu 1 kuruştan 20 ton üzeri olan harcamalarda ise örneğin 30 ton olan bir harcamanın hesaplamasında ilk 20 tonun 1 kuruş, 20-30 ton arasının ise 1,25 kuruştan hesaplanacağını çeşitli örneklerle basın mensupları ile paylaşarak, önceden ödemeli (Akıllı Sayaç) sistemini kullanan yaklaşık 6 bin kadar abonenin analog sayaca geçmelerinin ödeme konusunda ve indirimlerden yaralanma hususunda daha avantajlı olacağını söyledi. Ayrıca geçmiş dönem ödemelerinden kalan borçların ödemesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün her türlü kolaylığı sağlayacağını anlattı.

Can Suyu Projesi Yardımları Şubat Ayı’nda başlayacak

Yapılan diğer uygulamalar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı, Belediye ye ait tüm salonlarda ücretlerin %50 oranında indirildiğini söyledi. Kapalı pazar esnafı ile hafta sonu gerçekleştirdiği toplantıya da değinen Başkan Bakkalcıoğlu, yer tahsis ücretlerinde 2020 yılından itibaren geçerli olarak %20’lik bir indirim yaptıklarını söyledi. Sosyal projelere son derece önem verdiklerini aktaran Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ; “Seçim öncesinde de bütün söylemlerimizde açıkça belirtmiş olduğumuz gibi ihtiyaç sahiplerine yapılacak nakit yardım projemizin kararlarını aldık, adına can suyu dedik, bütçemizin 3 milyona yakınını bu projeye ödenek olarak ayırdık. Yaptığımız indirimler ve yardımlar ile yaklaşık olarak 7,5 milyon tl’yi sosyal katkıya ayırmış oluyoruz. Buda bütçemizin %10’na tekabül ediyor.” dedi. Can Suyu Projesi ile ilgili olarak değerlendirme komisyonunun kurulduğu ve önümüzdeki Şubat ayı itibari ile projenin başlayacağını belirtti.

Borçların %67’si Kapandı

Kamuoyu tarafından sıkça sorulan sorulara yanıt vermek adına, Belediyeyi geçen 5 yıllık süreçlerde denetleyen müfettişin verilerini basın mensupları ile paylaşan Belediye Başkanı, 31 Mart itibari ile 23 milyon 443 bin tl olan borçların 28 Ağustos tarihine kadar ki süreçte 10 milyon 610 binlik kısmının ödendiğini aktardı. Bu kadar kısa süre içerisinde borçların yarısının kapatılmış olmasına ilişkin, gelecekteki yatırımlar için kredibilitesi yüksek bir belediye olmak istediklerini söyledi.

Bozüyük’teki Otopark Sorunu Çözmek Yerel Yönetim Olarak Bize Düşer

Basın toplantısında Bozüyük’te 40 bin kayıtlı araç bulunduğunu ve bu sayının kayıtlı olmayan plakalar ile çok daha büyük rakamlara çıktığını söyleyen Belediye Başkanı “İlçemizdeki araç sayısından doğan otopark sorununu çözmek yerel yönetim olarak bize düşer. Bununla ilgili olarak yaptığımız geçici otoparkların yanı sıra, hal meydanının altında yer alacak olan 250 araçlık yer altı otoparkı ile proje çalışmalarımız sürmektedir” diyerek, aynı zamanda eski pancar dairesinin oradaki araziyi de kullanımını belediye üzerine alabilmeleri durumunda 600 araçlık bir katkı otoparka dönüştüreceklerini aktardı.

Engelli Vatandaşlarımız İçin Projeler Üretmeye Devam Ediyoruz

Engelliler için yapılan pek çok çalışma olduğunu söyleyen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, daha önceden de belirttiği gibi görme engelli vatandaşlar için yapılmış ve son derece kaygan olan ve herkes için büyük tehlike oluşturan plastik parçaların bu iş için özel üretilmiş taşlarla değiştirildiğini anlattı. Aynı zamanda ilçedeki otizmli ve down sendromlu çocuklar için yapılacak cafe tarzındaki sosyal tesisin protokolünün 19 Kasım’da Nihat Bozkaya’nın varisleri ile imzalanacağını aktararak aileye ait konağın restore edilerek belediye kullanımına verdikleri için Bozkaya ailesine teşekkür etti. Projenin detayları için Otizmli ve Down sendromlu çocukların ailelerinin Belediyemize başvurmalarını istedi. Engelli vatandaşlara yönelik diğer projelere de değinen Belediye Başkanı işitme engellilerin aktif olarak yer alacağı bir spor kulübü projesini düşündüklerini basın mensuplarına anlattı.

Bozüyük’ün Ortasına Bir Akciğer Yerleştireceğiz

Yeşil alanlar ile ilgili olarak Eskişehir’deki Kent Park benzeri bir alanın ilçeye kazandırılacağı müjdesini de kamuoyu ile paylaşan Başkan Bakkalcıoğlu, Kapalı Pazar otoparkının arkasında bulunan yoldan Yeşilkent bağlantı yoluna kadar olan alanın Bozpark için kamulaştırma şerhini koyduklarını belirterek, Bozpark projesi için gerekli desteği veren Bilecik Valisi’ne ve Tarım Koruma Kurulu’na teşekkür etti. Konu ile ilgili olarak Bakkalcıoğlu “Bozüyükümüzün ortasına, korunmuş yegane alanlardan oluşan bir akciğer yerleştireceğiz” dedi.

Doğalgaz Gitmeyen Sokakların Sorunlarını Çözdük

Göreve geldiklerinde ilçedeki pek çok noktada doğalgaz gitmeyen noktalar olduğunu aktaran Belediye Başkanı, Karayolları ve Beygaz ile yapılan görüşmeler sonucunda bu sorunu da ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Basın toplantısının sonunda Hal Camii projesine de değinen Başkan Bakkalcıoğlu, her fırsatta tekrarlayacağını söyleyerek cami kıblesine dayalı ticarethaneler bulunamayacağını belirtti. Konu ile ilgili olarak mevcut projede alan AVM olarak tasarlanmışken, kendilerinin o alanın şehir meydanı olarak kalması yönünde karar aldıklarını altının ise tamamen otopark olacağını söyledi.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu basın toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!